מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אינספור מחקרים מצביעים על תרומתם הנהדרת של השרירים הזזים לבריאותנו....שאלה מעניינת היא למה לא מנהל הגוף את מהלכיו במקסימום בריאות גם בלי קשר לשרירים?

התשובה נעוצה בכך שאנו מתוכנתים לפעול בניהול חסכוני. ניהול כזה, מחד מוביל להשמנה (כשיש מזון בסביבה וכשאין סיבה לזוז) אך מאידך יכול להציל את חיינו במצבי דוחק אינטנסיביים כמו זיקנה או ניתוח. דוגמה מעניינת לכך התפרסמה במחקר שהראה שסיכויי שמנים למות אחרי ניתוחי לב הם קטנים פי 2 לעומת סיכויי אנשים במשקל ממוצע. בכנס האיגוד הקרדיולוגי הישראלי של 2008 דיווחו חוקרים ממרכז רבין שלשמנים יש סיכוי טוב יותר גם בהצלחת צינתורים.
מחקר אחר, מנוורוגיה, הראה שהרזייה אף היא היתה קשורה עם עלייה בסיכויי תמותה. החוקרים הנורווגים הראו גם שאחרי גיל 70 השמנה אינה קשורה עם תמותה ממחלות לב, ובכל גיל, בייחוד אצל הנשים, התעמלות "מתקנת" את חוליי ההשמנה.

מספר מחקרים הראו  שבעלי עודף משקל, חיים יותר שנים, מבעלי משקל ממוצע או מהרזים מאד או מהשמנים מאד.

מימצאים חדשים מישראל מראים אף הם על הייתרון של עודף משקל בזקנה לחיים ארוכים.
 

 

קישורים למחקרים שהוזכרו למעלה