מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותמה ''צוק איתן'' עושה למשקל שלכם?

מה ''צוק איתן'' עושה למשקל שלכם?

מלחמה זה משמין: מחקר חדש מצא כי לחץ מפחית את המטבוליזם של נשים ולכן עלול לתרום להשמנה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מחקר חדש מצא כי חווית אירוע מלחיץ אחד או יותר עשויה להוביל להאטת המטבוליזם יום למחרת, מה שעלול לתרום לעליה במשקל.

 

מחקרים קודמים מצאו כי אנשים תחת לחץ או שיש להם הפרעות מצב רוח נמצאים בסיכון מוגבר לעודף משקל או השמנה. המחקר החדש מעלה מנגנון אפשרי אחד לקשר שבין לחץ להשמנה.

 

המחקר, שנערך על ידי חוקרים מאוניברסיטת אוהיו, כלל 58 נשים שגילן הממוצע 53. הנשים נשאלו על אירועים מלחיצים ועל רמות הלחץ שלהן ביום הקודם ולאחר מכן קיבלו ארוחה שומנית שהכילה 930 קלוריות ו-60 גרם שומן - אותה התבקשו לסיים תוך 20 דקות.

 

כדי לווסת את צריכת המזון 24 שעות לפני שקיבלו את הארוחה השומנית, החוקרים סיפקו למשתתפות שלוש ארוחות סטנדרטיות ביום הקודם והורו להן לצום 12 שעות לפני הארוחה השומנית.

 

לפני הארוחה השומנית המשתתפות נחו במשך חצי שעה והחוקרים מדדו את ההוצאה האנרגטית שלהן במנוחה. לאחר הארוחה הקצב המטבולי במנוחה של הנשים נמדד במשך 20 דקות כל שעה בשבע השעות הבאות. המדידות התבצעו באמצעות מכשירים שמדדו חמצן ופחמן דו חמצני שהנשים שאפו ונשפו. חילופי הגזים מסייעים לקבוע את הקצב המטבולי – לכמה אנרגיה הגוף זקוק (כמה קלוריות הוא שורף) בזמן המדידה. החוקרים נטלו גם בדיקות דם רבות כדי ללמוד על מה שקורה בגופן של הנשים לאורך כל היום לאחר הארוחה. כל אישה עברה את התהליך כולו בשתי פעמים שונות.

 

לפי ממצאי המחקר, שפורסמו בכתב העת Biological Psychiatry, המשתתפות שרפו פחות קלוריות לאחר הארוחה השומנית כשהן חוו לחץ יום לפני כן. נשים שחוו אירוע מלחיץ אחד או יותר במהלך 24 השעות הקודמות שרפו בממוצע 104 קלוריות פחות בשבע השעות לאחר הארוחה, בהשוואה לנשים שלא חוו לחץ.

 

בקרב הנשים שחוו לחץ היו גם רמות גבוהות יותר של אינסולין, התורם לאחסון שומן. האינסולין בגופן קפץ זמן קצר לאחר אכילת הארוחה השומנית ואז ירד לרמה הדומה לזו שהייתה בנשים לא לחוצות 90 דקות לאחר מכן.

 

החוקרים מדווחים גם כי בנשים שחוו לחץ היה פחות חמצון שומן – המרת מולקולות גדולות של שומן למולקולות קטנות יותר שיכולות לשמש כדלק. שומן שאינו נשרף כדלק נאגר בגוף.

 

מחקרים קודמים כבר הראו כי אנו נוטים יותר לאכול מזונות לא בריאים כמו מזונות שומניים כאשר אנחנו לחוצים. לפי המחקר החדש כאשר אנחנו אוכלים מזונות לא בריאים כשאנו לחוצים אנחנו שורפים פחות קלוריות ולכן עולה הסבירות להשמנה.

 

החוקרים אומרים כי לא תמיד ניתן להימנע מחשיפה לאירועים מלחיצים בחיינו, אך מה שכן ניתן לעשות זה להיות מודעים לקשר שבין לחץ והשמנה ולעשות בחירות מזון נכונות בזמנים כאלה. לשם כך צריכות להיות לנו אפשרויות בריאות וזמינות במקרר ובארונות לזמנים בהם האירועים המלחיצים יופיעו.

 

המחקר מעלה את האפשרות שקיים קשר בין לחץ להפחתת המטבוליזם בגוף, אבל הוא לא מוכיח כי מדובר בקשר של סיבה תוצאה. נדרשים מחקרים נוספים בנושא.

 

 

Biological Psychiatry Published Online: July 13, 2014