מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
ד''ר אורן טנא
ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק
ד
ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/
ד
ד"ר שרון פורת
רופאה מתמחה בפסיכיאטריה של המבוגר עוסקת באבחון דיכאון, חרדה OCD ומצבים טראומתיים. מתמחה בבריאות הנפש של האישה במעגל הפיריון.
כמונידיכאון וחרדהחדשותמה עושה הפרישה לגמלאות לבריאותנו?

מה עושה הפרישה לגמלאות לבריאותנו?

מחקר: יציאה לגמלאות מפחיתה תשישות ודיכאון ולא משפיעה על הסיכון למחלות כרוניות


פרישה לגמלאות הפחיתה תסמיני דיכאון (צילום: panthermedia)
פרישה לגמלאות הפחיתה תסמיני דיכאון (צילום: panthermedia)

 

יציאה לגמלאות מובילה להפחתה משמעותית בתשישות פיזית ונפשית ובתסמיני דיכאון, אבל היא לא משנה את הסיכון לחלות במחלות כרוניות קשות כמו מחלות בדרכי הנשימה, סוכרת ומחלות לב. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת היוקרתי British Medical Journal.

 

החוקרים מאוניברסיטת סטוקהולם מסבירים כי מחקרים קודמים על ההשפעות הבריאותיות של פרישה לגמלאות לא הגיעו לתוצאות עקביות, כאשר חלקם מצאו שיש לפרישה השפעות מיטיבות וחלקם הגיעו לתוצאות הפוכות.

 

המחקר הנוכחי נערך על למעלה מ- 14,000 משתתפים ועקב אחריהם במשך תקופה ארוכה: 7 שנים לפני הפרישה ו- 7 שנים אחריה, כאשר בכל שנה הנחקרים תושאלו על ידי החוקרים. מכאן, אומרים החוקרים, חוזקו של המחקר.

 

מרבית המשתתפים היו נשואים (89%) והיו מועסקים בעבודה ממעמד בינוני או גבוה. כולם יצאו לגמלאות מרצון על פי הצעת המעסיקים שלהם, ברוב המקרים סביב גיל 55 ומקסימום עד גיל 64.  בשנה שלפני הפרישה, כרבע מהעובדים סבלו מתסמיני דיכאון ורבים דיווחו על תשישות.

 

לאחר הפרישה הייתה ירידה משמעותית בשיעורי התשישות הפיזית והנפשית וירידה בתסמיני הדיכאון, יחסית לשנה שקדמה לפרישה.

 


BMJ 2010; 341:c6149 doi: 10.1136/bmj.c6149 -Published 23 November 2010

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה