מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותמה מוביל השמנת ילדים?

מה מוביל השמנת ילדים?

זזים מעט, אוכלים בבית הספר ואוהבים מסכים


צילום: אתר סטוק פוטוז
צילום: אתר סטוק פוטוז

 

האם זה הרגלי החיים או הגנטיקה שמובילים את העליה בהשמנת הילדים בימינו? נראה שהרגלי בריאות לא נכונים מקדמים את הנטיה להשמנה בילדים המועדים.


מה בדיוק ההרגלים הראו במעקב אחרי יותר מ- 1000 ילדים בני 11-12 במישיגן שבינהם היו 15% ילדים שמנים.


השמנים העדיפו לאכול את ארוחת הצהריים של בית הספר ולא הארוחה שהוכנה להם בבית. והשמנים בילו שעתיים ביום מול הטלויזיה או משחקי וידאו.
נראה שהרגלי החיים של הילדים מקדמים את הנטיה להשמנה. ולכן זה לא מפתיע שיש בתכנית תחת מימשל אובמה לשפר את התזונה בבתי הספר (כמו להפחית סוכר ומלח בארוחות בית הספר ולהגביר ירקות) ובמקביל גם להגביר את הפעילות הגופנית. כל זאת במסגרת הפרויקט- Project Healthy Schools.


החוקרים הראו ש- 58% מהילדים השמנים לעומת 41% מהילדים הלא-שמנים ראו ביום הקודם למישאל 2 שעות טלויזיה. וגם 45% מהילדים השמנים אכלו תמיד את ארוחת בית הספר לעומת 34% מהילדים הלא שמנים. הם גם הראו שבין השמנים היו רמות הכולסטרול והטריגליצרידים בדם יותר גבוהות וגם לחץ הדם הממוצע היה גבוה יותר.


כדאי לציין שגם לילדים הלא שמנים היו הרגלי בריאות לא טובים, וכך נמצא ש- 30% מכלל הילדים שתו משקאות קלים, רק שליש מהילדים עסקו בפעילות גופנית ופחות ממחצית הילדים אכלו 2 מנות של ירקות/פירות ביום.
אין ספק שיש מה לעשות לקדם את בריאות הילדים.


Am Heart J. 2010, 160(6), 1185-1189
 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט