מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותמה יותר בריא: צמחונות או דיאטה ים תיכונית?

מה יותר בריא: צמחונות או דיאטה ים תיכונית?

חוקרים מאיטליה זיהו הבדלים קטנים בלבד בהורדת הסיכון למחלות לב וכלי דם בין תזונה ים תיכונית לאורח חיים צמחוני, ללא הבדל משמעותי בירידה במשקל


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

בשנים האחרונות מודגשים היתרונות הבריאותיים של אורח חיים צמחוני. בין השאר, ארגון הבריאות העולמי קבע כי בשר אדום הוא מסרטן אפשרי בבני אדם ובשר מעובד הוא מסרטן וודאי, פירות וירקות הוכחו כמונעים מחלות רבות ומפחיתים את הסיכון לתמותה, ומחקרים שונים קשרו בין תזונה צמחונית להפחתת הסיכון לסוכרת, למחלות לב ולגידולים ממאירים כדוגמת סרטן המעי הגס.

 

במקביל עלתה לאחרונה קרנה של הדיאטה הים תיכונית המבוססת על צריכה גבוהה של פירות וירקות, קטניות ודגנים מלאים, אגוזים, שמן זית ודגים, ונמצא כי זו משפרת את תפקוד הכולסטרול הטוב, מעכבת התפתחות סוכרת ומפחיתה את הסיכון למחלות לב ולשבץ מוחי.

 

עתה ביקשו חוקרים מאיטליה לקבוע איזו דיאטה מהשתיים טובה יותר: תזונה צמחונית או דיאטה ים תיכונית? הממצאים הפתיעו: בטווח הארוך אין הבדל משמעותי.

 

ירידה דומה במשקל, השפעה שונה על כולסטרול 

 

החוקרים מאוניברסיטת פירנצה ביצעו לראשונה מחקר השוואתי בשם CARDIVEG (קיצור של Cardiovascular Prevention with Vegetarian Diet), הבוחן את השפעות הדיאטה הצמחונית והדיאטה הים תיכונית באופן מבוקר. 

 

החוקרים חילקו באופן אקראי 118 נבדקים עם עודף משקל וסיכון נמוך עד מתון למחלות לב וכלי דם לשתי קבוצות. לקבוצה אחת הותאמה דיאטה המבוססת על אימוץ של אורח חיים צמחוני – תוך הימנעות מאכילת בשר, עוף ודגים, אולם עם צריכה מסוימת של מוצרי מזון שמקורם בחיות, לרבות חלב וביצים. לקבוצה השנייה הותאמה דיאטה ים תיכונית. הנבדקים היו כולם בוגרים בגילי 18 עד 75, בגיל 51.1 בממוצע, הרוב (78%) נשים.

 

הנבדקים נתבקשו להקפיד על הדיאטה שהותאמה עבורם לשלושה חודשים, ואז החליפו לדיאטה השנייה לשלושה חודשים נוספים. לנבדקים ניתן שבוע להתארגנות לפני כל דיאטה והם הונחו שלא לשנות את אורח חיים והרגלי הפעילות הגופנית שלהם בתקופת המחקר.

 

בחלוף שלושה חודשים לכל דיאטה, התברר כי אין הבדל בהיקף המשקל שהצליחו נבדקים משתי הקבוצות להשיל: הירידה הממוצעת של נבדקים שאימצו אורח חיים צמחוני עמדה על 1.88 ק"ג, ואילו הירידה הממוצעת של נבדקים שהותאמה להם הדיאטה הים תיכונית עמדה על 1.77 ק"ג – הבדל שלא היה מובהק סטטיסטית. כמו כן, בתום המעקב לא זוהו הבדלים במדד ההשמנה BMI ובמסת שומן בין הנבדקים משתי הקבוצות.

 

עם זאת נצפו מספר הבדלים מובהקים: התברר כי הדיאטה הצמחונית יעילה יותר בהפחתה (5.4%) ברמות הכולסטרול הרע (LDL), ואילו הדיאטה הים תיכונית יעילה יותר בהפחתה (5.9%) ברמות השומנים מסוג טריגליצרידים בדם – לפי השערת החוקרים הודות לרמות גבוהות של שמן זית וסיבים תזונתיים.

 

בנוסף, רמות ויטמין B12 היו כצפוי נמוכות יותר אצל אלו שהקפידו על אורח חיים צמחוני ונמנעו מאכילת בשר המהווה מקור מרכזי לוויטמין. החוקרים אמנם מציינים כי הרמות נמוכות של הוויטמין אצל הצמחונים נמצאות בטווח התקין ואין נושאות משמעות קלינית. אולם יחד עם זאת, הדיאטה הצמחונית הייתה מלווה בעלייה גבוהה יותר ברמות החלבון אינטרלוקין 17 בהשוואה לדיאטה הים תיכונית שהובילה לירידה ברמות החלבון. חלבון זה נקשר לדלקתיות, וההנחה המבוססת על עבודות נוספות היא כי ירידה ברמות ויטמין B12 המאפיינת צמחונות מלווה גם בעלייה בחלבונים שמעלים את הסיכון לדלקתיות.

 

החוקרים מעריכים כי ההשפעה המצומצמת יותר של הדיאטה הצמחונית על רמות הטריגליצרידים בדם נובעת מצריכה מוגברת של פחמימות ושומנים – שעשויה להתפתח כשבשר ומוצרים המכילים בשר מוצאים מהתפריט.

 

החוקרים, שדווחו על הממצאים בגיליון פברואר 2018 של כתב העת Circulation , מסכמים שככלל, לא נצפו הבדלים משמעותיים בין שתי הדיאטות בהקשר של ירידה במשקל והפחתת הסיכון לתחלואה לבבית. בראיונות לתקשורת האמריקאית אמרו מומחים בהתייחס למחקר כי הממצאים מדגישים שיש מספר אפיקים מקבילים שמאפשרים להקפיד על אורח חיים בריא ומספר דיאטות המועילות באופן דומה להפחתה במשקל ולהורדה בסיכון למחלות לב וכלי דם, ולכן ניתן לגוון ואין צורך לדבוק בדיאטה אחת שהיא הטובה ביותר.

 

בין מגבלות המחקר שמונים החוקרים נכללים הזמן המצומצם שבו הקפיד כל נבדק על הדיאטה שהותאמה לו (שלושה חודשים) והמדגם הקטן וכן חוסר מידע על רמות לחץ הדם של הנבדקים ונטייה להומוגניות – כאשר נבדקי המחקר הגיעו ממדינה באירפה עם סיכון נמוך יחסית למחלות לב וכלי דם – איטליה.

 

המירוץ לדיאטה המוצלחת

 

מחקרים רבים ניסו לאמוד את השפעתן של דיאטות שונות על הורדה במשקל ובריאות הלב ולזהות את הדיאטה הטובה ביותר. מדרג שנתי של הדיאטות הכי טובות, המתיימר להתבסס על פאנל של מומחים ועל מחקרים בתחום, העלה כי הדיאטות הטובות ביותר לשנת 2018 בדירוג כללי היו דיאטת DASH והתזונה הים תיכונית. אחריהן ברשימה - הדיאטה הגמישה הצמחונית (פלקסיטריאן)שומרי משקל ובהמשך דיאטת MINDדיאטת TLC ודיאטה עם צפיפות אנרגטית נמוכה / אכילה על פי נפח (Volumetrics). הדיאטות שקיבלו את הדירוג הנמוך ביותר היו דיאטת דוקאן - דיאטה ששמה דגש על צריכה של חלבונים תחת מגבלות רבות וכן דיאטה קטוגנית (Keto) בה צורכים כמויות גדולות של שומן, כמעט ללא פחמימות, כדי להגיע למצב של קטוזיס, מצב בו לגוף אין סוכר ולצרכי אנרגיה הוא מסתמך על שומנים – גם מהתזונה וגם ממאגרי הגוף – אותם הוא מפרק לחומרים המכונים "קטונים".

 

מחקר ישראלי של חוקרים מאוניברסיטות בן גוריון בנגב שהשווה בין דיאטה דלת שומנים, דיאטה דלת פחמימות ודיאטה ים תיכונית בקרב 322 עובדים בקריה למחקר גרעיני בדימונה עם עודף משקל, וממצאיו פורסמו בדצמבר 2009 בכתב העת New England Journal of Medicine, העלה כי בחלוף שנתיים, הדיאטה המסורתית דלת השומנים הובילה לירידה ממוצעת של 2.9 ק"ג בלבד במשקל בהשוואה לירידה ממוצעת של 4.4 ק"ג במשקל בקבוצה שהקפידה על דיאטה ים תיכונית וירידה ממוצעת של 4.7 ק"ג במשקל בקבוצה שהקפידה על דיאטה דלת פחמימות המבוססת על עקרונות 'דיאטת אטקינס'.

 

 

Circulation, DOI: 10.1161/CIRCULATIONAHA.117.030088