מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותמהו הסטטין הטוב ביותר לאחר ניתוח מעקפים?

מהו הסטטין הטוב ביותר לאחר ניתוח מעקפים?


מאנליזה וסקירת ספרות שביצעו חוקרים מליידס עולה כי מבחינת השוואת מינונים, rosuvastatin (קרסטור, אסטרה-זנקה) הוא הפוטנטי ביותר בהורדת רמות LDL-C ובהשגת יעדי LDL-C , בהשוואה לסימבסטטין ו-atorvastatin (ליפיטור, פייזר).

העליונות של קרסטור על הסטטינים האחרים בהשגת יעדי ה-LDL-C נבחנה גם בתנאי "חיים אמיתיים" במס' מחקרים, מציינים הכותבים. כמו כן, הם מוסיפים כי לעובדה שהקרסטור נמצא גם בעל יכולת להעלאת ה-HDL-C בשיעורים גבוהים יותר בהשוואה לסטטינים האחרים, יש אפקט אנטי-אתרוגני.

המחברים טוענים שכיום נמצאים בשוק מס' סטטינים, חלקם גם גנרים (כמו סימבסטטין למשל), אולם אנליזות כלכליות-רפואיות שהשוו את עלות הטיפול הכוללת לא הראו בהכרח שהשימוש בסטטינים גנריים הוא יעיל יותר מבחינת עלות/תועלת. למעשה, מס' אנליזות שהמחברים סוקרים במאמר הראו שהשימוש בקרסטור היה יעיל יותר מבחינה כלכלית/רפואית הן מליפיטור והן מסימבסטטין גנרי.

החוקרים מסכמים את המאמר כך: קיימת ללא ספק הוכחה ברורה באשר לתועלת בהורדת ליפידים לאחר CABG. כרגע אין מחקרים התבוננותיים או אקראיים אשר העריכו את התוצאות בחולים לאחר CABF בקרסטור בהשוואה לסטטינים אחרים.

הספרות הקיימת מראה כי במונחי מ"ג אקוויוולנטים, קרסטור הוא הפוטנטי ביותר בהורדת LDL-C . ניטור רמות LDL-C לאחר CABG וביצוע טיטרציות בהתאם מתבצע כיום במציאות בצורה לא מספקת. מכיוון שקרסטור מאפשר לכמות גדולה יותר של חולים להשיג את יעד ה-LDL-C שלהם כבר במינון ראשוני של 10 מ"ג, העדר הצורך בניטור וביצוע טיטרציות הוא יתרון חשוב ומשמעותי.

עלות התועלת האמיתית של רישום תרופות גנריות במחירים הנוכחיים אינה ברורה, והמחברים חשים שזהו תחום הדורש מחקר נוסף. המחברים לכן ממליצים שמכיוון שחולים לאחר CABG נמצאים בסיכון גבוה ולהשגת יעדי ה-LDL-C הנמוכים שלהם חשיבות מכרעת, קבוצת מטופלים זו זקוקה לטיפול בסטטין גם אם פרופיל הליפידים שלה הוא רגיל. הרופא המטפל צריך להיות ער ליעדי הליפידים כפי שנקבעו ע"י האיגודים המקצועיים בארצו ובעולם, ולהיות מוכן לעשות שימוש בסטטינים במינונים גבוהים, או לשנות הטיפול לסטטינים אלה במידה והמעקב מראה שהמטופלים בקבוצה זו אינם משיגים את יעדי הליפידים.

 

European Journal of Cardio-Thoracic Surgery, 2009, 36(4), 628-632
 

 

החדשה הופיעה ב- E-Med