מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהמדריכיםמהו אינדקס גליקמי?

מהו אינדקס גליקמי?

על האינדקס הגליקמי, העומס הגליקמי והשפעתם על המשקל והבריאות. ומדוע היום הגישה כלפי האינדקס הגליקמי אינה כבעבר?


(צילום: panthermedia)
(צילום: panthermedia)

פחמימות נבדלות זו מזו בהשפעתן על רמות הגלוקוז והאינסולין בדם לאחר אכילתן. מדד גליקמי או אינדקס גליקמי (GI) הינו מדד שמדרג פחמימות ומראה כמה מזון מסוים מעלה את רמת הסוכר בדם אחרי שאוכלים אותו. 

 

לפחמימות שמתפרקות במהירות ומביאות לעלייה חדה בסוכר הדם - מדד גליקמי גבוה. לפחמימות שמתפרקות לאט ומשחררות סוכר באופן הדרגתי למערכת הדם - מדד גליקמי נמוך.

 

איך מחשבים את האינדקס הגליקמי?

 

על מנת לקבל ערך גליקמי של מזון מסוים, מחשבים את השפעתו על הסוכר בדם לאחר ארוחה בהשוואה לגלוקוז שמקבל את הערך 100.

 

מזונות עם מדד נמוך הם אלה להם ערך גליקמי נמוך מ-55

מזונות עם מדד בינוני הם אלה להם ערך גליקמי בין 55 ל-69

מזונות עם מדד גבוה הם אלה להם ערך גליקמי בין 70 ל-100 

 

ניתן למצוא אינדקס גליקמי של מזונות ספציפיים באתר DIABETES CARE

 

האם אפשר להשפיע על המדד הגליקמי של המזון?

 

למאכלים מלאים כמו סוכר חום, קמח מלא ואורז מלא ולמאכלים המכילים סיבים תזונתיים, יש מדד גליקמי נמוך מזה של מזונות מעובדים - כמו סוכר לבן, לחם לבן ואורז לבן. 

 

גם הדרך בה מכינים את המזון יכולה להשפיע על הערך הגליקמי שלו. כך למשל, המדדים הגליקמיים של רוב הדגנים והקטניות נמוכים יחסית, אבל אם גורסים או מרסקים אותם המדד הגליקמי שלהם עולה משמעותית. ככל שהקטניות או הדגנים במצב גרוס יותר, מהירות העלייה של הסוכרים בדם יותר גבוהה. 

 

לעומת זאת, נוכחות של מעט שומן יכולה לעכב את עיבוד הפחמימות ולהקטין את הערך הגליקמי של המזון.
 

כיצד האינדקס הגליקמי משפיע על הדיאטה והבריאות?

 

בעקבות צריכת מזון עם אינדקס גליקמי נמוך יש הפרשה נמוכה יותר של אינסולין ושליטה טובה יותר ברמות הסוכר בדם לאורך זמן. לעומת זאת, מחקרים מצאו שאכילת מאכלים עם אינדקס גליקמי גבוה מגבירה את הרעב ומפחיתה את תחושת השובע.

 

מהו עומס גליקמי?

 

העלייה ברמות הסוכר לאחר אכילה של מזון מסוים נובעת לא רק מהאינדקס הגליקמי שלו, אלא גם מכמות הפחמימות שבו. עומס גליקמי הוא מדד שלוקח בחשבון גם את האינדקס הגליקמי וגם את כמות הפחמימות וכך מייצג את סך ההשפעה הגליקמית של המזון. עומס גליקמי מתחת ל-10 נחשב נמוך ומעל 20 נחשב גבוה. 

 

מה מקומו של האינדקס הגליקמי כיום? 

 

בשנים האחרונות הגישה כלפי האינדקס הגליקמי השתנתה. זה החל במחקר ישראלי פורץ דרך שבוצע במכון וייצמן בו נמצא כי השפעתם של מזונות שונים על רמות הסוכר בדם משתנה בין אדם לאדם על פי הרכב אוכלוסיית החיידקים שמאכלסים את המעי – המיקרוביום, לצד משתנים נוספים. מאז מחקרים נוספים אוששו את הממצאים. 

 

כיום לצורך בחינת השפעת הפחמימות במזונות שונים על רמות הסוכר בדם – מקובל ברוב המרפאות שימוש במד ניטור סוכר רציף שמאפשר לבחון בפועל את התגובה של כל סוכרתי למזונות שונים.

 

 

למידע מפורט על האופן בו מזונות משפיעים על רמות הסוכר בדם

 

 

* ד"ר יעקב פוגלמן הוא מומחה לטיפול בעודף משקל מטעם האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנת יתר ובקופת חולים לאומית

 

עדכון אחרון: אוגוסט 2020 

מינרבה1
10/10/17 20:11

אם בכל זאת רוצים ללמוד עוד על הנושא, אצל צקנדוזה תוכלו למצוא על הערכים של כל מזון. הטבלאות באנגלית.

אילי
16/11/16 14:34

שלום רב . אני שנים קונה רק לחם שיפון ואני אוהב אותו מאד בנוסף לאילוצי להשתמש בו. יש לי בעיה רצינית בקניית הלחם . על העטיפה כתוב שהוא 100% קמח שיפון אבל בפירוט כתוב שהוא מכיל רק אחוז קטן , עד 30% במקרה הטוב מתוך עוד קמחים לרוב רגילים. ראשית אני חושב שזו פירסומות למטרת בילבול מציבור המעוניינים בלחם שיפון מלא מלאושנית מה הבדל בין לחם שיפון מלא אמיתי לבין לחם פומפרניקל ? מאד על תגובתכם הזריזה.

הדיון על האינדקס הגליקמי הוא לא פשוט ויש הטוענים כי זה לא ממש משנה לסוכרתי...ראה את המאמר שהופיע בניו-יורק טיימס
http://health.nytimes.com/ref/health/healthguide/esn-diabetesdiet-ess.html?ref=health

וגם ההערכה של הערך הגליקמי היא לא פשוטה
http://www.eurekalert.org/pub_releases/2007-09/tuhs-giv092607.php

אז בסוף נראה שכדאי שכל אחד יהיה החוקר של תזונת עצמו ויברר מה משפיע עליו?  מתי? כמה? ועם מה עוד...