חוט שדרה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
מדוע אנו פונים לרפואה אלטרנטיבית?
בשנים האחרונות רפואה אלטרנטיבית תופסת יותר מקום בשוק הבריאות המערבי
רפואה אלטרנטיבית מציעה מגוון אפשרויות טיפול בבעיות בריאות שונות. בין מגוון הטיפולים ניתן לראות טיפול תרופתי, תוספי מזון, אקופומקטורה, סוגי עיסוי רבים ורפואה סינית. את הפלורליזם הרפואי רואים גם במדינות מפותחות ומדינות מתפתחות יחדיו ומכאן עולה השאלה: כיצד מקבל השירות בוחר בין השיטות הרבות העומדות בפניו?
מחברי הכתבה שעתידה להתפרסם ב- Journal of Consumer Research משתמשים במושג "תיאוריה רפואית" על מנת להסביר כיצד נעשית בחירת שיטת הטיפול בין רפואה מערבית לעמיתה במזרח, הרפואה הסינית.
"באופן עקרוני, רפואה מערבית מדגישה את האספקט החומרי של גוף האדם, בוחנת כל תופעה במבחן של סיבה-השפעה, מסתמכת על מחקרים מדעיים אשר מחפשים הוכחה לכל תופעה רפואית. לעומתה, לרפואה סינית יש גישה יותר הוליסית, היא רואה את הנפש וגוף האדם כשלם אחד ומסתמכת על כלים ושיטות אינדוקטיביות למתן טיפול."
בהסתמך על מספר ניסויים ועבודות שבוצעו בארה"ב, הודו וסין, מחברי הכתבה מצאו כי אנשים מעדיפים טיפול של רפואה סינית כאשר המטפלים לא בטוחים לגבי הסיבה למחלה, כלומר אין אבחנה ברורה של המחלה/תופעה. מצב נוסף הוא כאשר רפואה סינית מציעה ריפוי בזמן שרפואה מערבית רק מקלה על הסימפטומים .
מחקר זה מתווסף לדיון הקיים כיום בנוגע להסדרת מתן שירותים בריאותיים ושיווק אמצעים לקידום אורח חיים בריא יותר.
Lay Theories of Medicine and a Healthy Lifestyle. Journal of Consumer Research, June 2010
מתוך- ScienceDaily
תרגום ועריכה: אנה רייזמן