סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
על מגנזיום והסיכון לסוכרת
הכינו את הדגנים המלאים והירקות הירוקים: צריכה גבוהה של מגנזיום קשורה לסיכון מופחת לסוכרת
בגוף האדם אין מאגר של מגנזיום. לכן, הירידה בתכולת המינרלים בתפריט המודרני גררה איתה גם ירידה בזמינות המגנזיום למגוון תהליכים בגוף. מצב זה עלול לגרום לבעיות בריאותיות- כבר ידוע כי המגנזיום חשוב מאוד להרבה מתפקודי גוף האדם וכעת מתברר שייתכן והוא חשוב גם למניעת סוכרת.
חוקרים מאוניברסיטת צפון קרוליינה, עקבו במשך 20 שנה אחר 4,500 אמריקאים שבתחילת התקופה היו בני 18-30 ובריאים. החוקרים בדקו את כמות המגנזיום שהמשתתפים צרכו ממזון ומתוספי תזונה. במהלך התקופה אובחנה סוכרת אצל 330 מהמשתתפים.
המשתתפים שצרכו הכי הרבה מגנזיום (כ- 200 מ"ג מגנזיום לכל אלף קלוריות שהם צרכו) היו בעלי סיכון נמוך ב- 50 אחוז לחלות בסוכרת, בהשוואה לאלה שצרכו את כמות המגנזיום המעטה ביותר (100 מ"ג לאלף קלוריות). רמות מגנזיום גבוהות בתזונה היו קשורות גם לשיפור העמידות לאינסולין וירידה בסממנים לדלקתיות.
בין המקורות התזונתיים העשירים במגנזיום הם ירקות עליים ירוקים, אגוזים ודגנים מלאים. ניתן לקבל מגנזיום גם דרך תוספי תזונה.
החוקרים מציינים כי נדרשים מחקרים נוספים כדי לבדוק את הקשר בין צריכת מגנזיום לסוכרת.
Diabetes Care, Published online before print August 31, 2010
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט