נשימה
מנהלי קהילה
מגוון ירקות מפחית סיכון לסרטן ריאות
מחקר: אכילת מגוון רחב של פירות וירקות עוזרת להקטין את הסיכון לסרטן ריאה
הדרך הטובה ביותר להפחית את הסיכון לחלות בסרטן ריאות קטלני, היא ללא ספק הייתה ותהיה תמיד -להפסיק לעשן. יחד עם זאת, מחקר חדש מצא כי הרחבת המגוון של פירות וירקות שאנו צורכים, יכולה לסייע להפחית את הסיכון למחלה.
חוקרים מהמוסד הלאומי לבריאות ציבורית והסביבה בהולנד בחנו מידע על יותר מ- 450,000 איש. בין היתר הם בדקו צריכת 14 סוגי פירות ו- 26 סוגי ירקות נפוצים. לאחר 9 שנים, כ- 1,600 מהנבדקים אובחנו כחולי סרטן ריאות.
הנחקרים חולקו לארבע קבוצות, בהתאם לגיוון הפירות והירקות בתזונה שלהם. הנחקרים בקבוצה המגוונת ביותר, אכלו בין 23 ל- 40 סוגי ירקות ופירות שונים בשבועיים לפני שמילאו את השאלון. אלה בקבוצה בה הגיוון היה הנמוך ביותר, אכלו פחות מעשרה סוגים שונים של פירות וירקות.
החוקרים מצאו כי בלי קשר לכמות שנאכלת, אכילת מגוון של ירקות, נמצאה כקשורה לסיכון מופחת לסרטן הריאה.
בנוסף, בקרב מעשנים הסיכון לפתח סוג נפוץ של סרטן ריאה מסוג התאים הקשקשיים (squamous cell carcinoma) ירד באופן משמעותי כאשר נאכל מגוון של ירקות ופירות.
מחקר קודם הראה כי בקרב מעשנים צריכת כמות רבה של ירקות ופירות יכולה להפחית סיכון לסרטן הריאה, במיוחד לקרצינומת תאים קשקשיים. המחקר הנוכחי מראה שבלי קשר לכמות שנצרכת, המגוון עצמו מפחית את הסיכון.
החוקרים מסבירים כי פירות וירקות מכילים סוגים רבים של רכיבים ביו-אקטיביים וכי הגיוני לשער שחשוב לא רק לאכול את הכמות המומלצת, אלא גם לצרוך מגוון עשיר של רכיבים ביו-אקטיביים אלה, באמצעות צריכת מבחר רחב של ירקות ופירות.
החוקרים מדגישים כי הפחתת הסיכון שמתקבלת מצריכת מגוון של פירות וירקות קטנה מאוד יחסית להפחתת הסיכון שנוצרת בעקבות הפסקת עישון.
מחקר זה מצטרף למחקר נוסף שפורסם לאחרונה, שהראה כי הימנעות משומנים, מאכלים מטוגנים ומאכלים מעובדים יכולה לעזור למנוע מחלת ריאה כרונית.
Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. Published Online First August 31, 2010
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה