מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותלתעשיות המזון אין מוטיבציה לשיפור בריאות האזרחים

לתעשיות המזון אין מוטיבציה לשיפור בריאות האזרחים

דו"ח מאנגליה


צילום: אתר panthermedia
צילום: אתר panthermedia

 

נראה שבבריטניה אין תוצאות חיוביות לשיתופי הפעולה בנושאי בריאות הציבור בין המימשל והתעשיה.
 

מומחי הבריאות בממשל מנסים לעבוד בשיתוף פעולה עם תעשיות המזון והמשקאות כדי לשפר את בריאות הציבור, אבל בשורה התחתונה נראה שאין רצון מצד התעשיות במקום שאולי הם ינזקו כלכלית.


הדיון בנושא הועלה בועדה של בית הלורדים ואחד הנציגים, הלורד קרבס הסביר שהוא סקפטי בהצלחת רשת הבריאות לקידום בריאות הציבור שמנסים להקים, היא אמורה לנווט בין האינטרסים של בריאות הציבור, קבוצות צרכנים, קבוצות תמיכה ותעשיות המזון והמשקאות.
לכן נראה שלא יועלו הצעות סבירות לטיפול בבעיות של מדיניות דיאטות/תזונה או בריאות הציבור.


הבעיה העיקרית במיגזר המשותף היא הדגש המקסימלי ששמות התעשיות על רווחיהן. והיות וברשת הבריאות שהקימו יש לתעשיות כשני שליש מהחברים, נמנעת כל התקדמות בבריאות הציבור.
היעדים מועלים על ידי מומחי הבריאות אך נראה שלתעשיות אין צד בקידומם. חלק מהנציגים הציעו לתעשיות להתנדב להגשים יעדים אבל הדעה הרווחת היא די סקפטית להצלחה במהלך כזה.


BMJ, 2011, 2011, 342, d591
 

 ראו דווח קצר של הלורד קרבס על ננוטכנולגיה ומזון.

 

 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

מינרבה1
30/01/11 12:40

בעבר ניסיתי לפנות גם אליהם, בסוף התעיפתי

אולי פורום ערב חדש ?

מודעות וידיעה שיש מה לעשות אכן יקדמו את הנשוא וגם האינטרנט הוא במה נוחה... ראי למשל את הקבוצה של השייף DIABETES שמנסה להלעות את הנושא של המחירים הגבוהים של מוצרי האוכל לסוכרתיים.

מינרבה1
30/01/11 9:18

לא תמיד יש מודעות, לקהל ולעוד גורמים

אפילו בחנויות טבע מוכרים מוצרים אשר רחוקים מלהיות בריאים.

אחד הדברים שמפריעים לי מאוד - קשה למצוא מוצרים שאינם עתירי מלח.

פניתי להנהלת אחת החנויות, דומה היה שאני פונה לקיר...

לא נראה לי שהאגודה לסכרת מתענינת בנושא.

היא מעניקה תו של האגודה תמורת תשלום.