מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מושתלים

מנהלי קהילה

ד
ד"ר אביתר נשר
מנהל מחלקת השתלות, בית חולים "בילינסון", מרכז רפואי "רבין" תחומי מומחיות: מומחה בכירורגיה כללית כירורגיה אונקולוגית של הכבד השתלות כבד, לבלב, כליה ומעי לימודים: לימודי רפואה בטכניון מקום התמחות: התמחות בכירורגיה כללית בבית החולים איכילוב התמחות על בהשתלות איברים בבית חולים ג'קסון ממוריאל מיאמי פלורידה השתלמויות: השתלמויות בהשתלות כבד מהחי בקנדה, תורכיה וקוריאה חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית להשתלות שטחי התעניינות מיוחדים: השתלות כבד, השתלות מעי, ניסיון קליני קודם: כירורג בכיר בכירורגיה כללית עיסוק במחקר: פיתוח מכשור רפואי כירורגי לניתוחים בכירורגיה כללית
ד
ד"ר רותי רחמימוב
מומחית ברפואה פנימית ובנפרולוגיה . עוסקת שנים רבות בתחום הנפרולוגיה של השתלות , הכולל את ההכנה להשתלה של מועמדים להשתלה ותורמי כליה וכן את המעקב אחר מושתלי כליה מנהלת היחידה להשתלות כליה במערך לנפרולוגיה בבית החולים בילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/nephrology-and-hypertension/Pages/dr_r_rahamimov.aspx
ד
ד"ר אסנת שטרייכמן
רופאה מומחית ברפואה פנימית ובמחלות ריאה. רופאה בכירה, המערך למחלות ריאה ולאלרגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין
פרופ' ג'יי לביא
פרופ' ג'יי לביא
פרופ' יעקב (ג'יי) לביא הוא מנהל היחידה להשתלות לב וסגן מנהל המחלקה לניתוחי לב במרכז הלב ע"ש לבייב במרכז הרפואי שיבא בתל השומר. הוא בוגר בהצטיינות של הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל אביב, התמחה בניתוחי לב וחזה במרכז הרפואי שיבא ובתחום השתלות הלב והלב המלאכותי במרכז הרפואי של אוניברסיטת פיטסבורג בארה"ב. בשנת 1991 הקים פרופ' לביא את היחידה להשתלות לב במרכז הרפואי שיבא ומאז משמש כמנהלה. היחידה הינה הפעילה ביותר מסוגה בישראל ועד כה בוצעו במסגרתה כ-300 ניתוחי השתלת לב. בשנת 1994 השתיל פרופ' לביא לראשונה בישראל לב מלאכותי כגשר להשתלת לב ומאז הושתלו ביחידה בראשותו למעלה מ-150 חולים במגוון חלופות לב מכניות, הן כגשר להשתלת לב והן כתחליף קבוע להשתלה. בשנת 2001 בצע פרופ' לביא השתלה ראשונה מסוגה בעולם של חלופה מכנית חדשנית ללב, לאחר שהיה שותף לצוות הפתוח שלה במסגרת התמחותו במרכז השתלות הלב בפיטסבורג. פרופ' לביא הינו פרופסור מן המניין בחוג לכירורגיה בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרסם למעלה מ-100 מאמרים בספרות הרפואית, פרקים בספרים בתחום ניתוחי הלב, השתלות הלב והאתיקה של השתלות אי
ד
ד"ר רוני ברוך
מומחה לרפואה פנימית נפרולוגיה והשתלות כליה . נפרולוג מערך השתלות אברים של בח איכילוב . אחראי על הכנת החולים לפני ההשתלה והמעקב לאחר השתלת כליה .או כליה לבלב .(גם השתלות מתורם קדוורי וגם השתלות מתורם חי ) ..במרפאת ההשתלות נמצאים במעקב כאלף חולים שעברו השתלת אברים. ונצבר נסיון רב בתחום הרפואי המורכב והיחודי למושתלי אברים.
ד
ד"ר אסף יששכר
מומחה למחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה ומחלות פנימית
ד
ד"ר נטע לב
רופאה בכירה במכון הנפרולוגי בבית חולים "השרון". בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסטיה העברית. מומחית ברפואה פנימית ובנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי רבין. תחומי עיסוק - אי ספיקת כליות, טיפול בהמודיאליזה ודיאליזה פריטונאלית, יתר לחץ דם, השתלות כליה.
יעל חריף
יעל חריף
מתאמת מרפאת מושתלי כבד בבית החולים בילנסון

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימושתליםחדשותלראשונה: השתלת כליה מן החי מתורמת נשאית HIV

לראשונה: השתלת כליה מן החי מתורמת נשאית HIV

נשאית HIV מארה''ב תרמה את כלייתה לנשא HIV עם אי ספיקת כליות. תרומת איברים מתורמים חיים נשאי הנגיף תאפשר להפחית את מספר הממתינים להשתלה


(צילום: מתוך סרטון של בית החולים Johns Hopkins Medicine)
(צילום: מתוך סרטון של בית החולים Johns Hopkins Medicine)

המחסור באיברים להשתלה הוביל רופאים לבצע בשנים האחרונות השתלות איברים מתורמים מתים נשאי HIV, לחולים נשאי HIV. כעת האפשרויות מתרחבות אף יותר - מנתחים מבית החולים האוניברסיטאי ג'ונס הופקינס ביצעו לראשונה בעולם השתלה מתורמת כליה חיה עם HIV למטופל נשא הנגיף עם אי ספיקת כליות. 

 

"דרך ההסתכלות הישנה על HIV, עם הסטיגמה, היא שאנשים עם HIV הם חולים, יש להם הרבה מחלות והם בדרך למות. כיום זה כלל לא המקרה. התרופות האנטי־רטרווירליות נהיו כל כך טובות ש-HIV כיום זה רק מצב, ואתה חי חיים מלאים ובריאים" מסביר פרופ' דורי שגב, כירורג מביה"ח ג'ונס הופקינס.

 

התורמת נינה מרטינז, בת 35, ביקשה להציל חיים ובמקביל להפחית את הסטיגמה סביב המחלה."זה משהו שיכולתי לעשות כדי להראות לאנשים שאני אותו דבר כמוהם... אנחנו כבר לא בשנת 1980, ואני חושבת שלעשות משהו כזה יעזור להוביל את התפיסות של אנשים למאה ה-21" אמרה מרטינז. 

 

מרטינז נולדה פגה. היא סבלה מאנמיה ונזקקה לעירוי דם ואחת ממנות הדם שקיבלה הייתה נגועה ב-HIV. כשהייתה בת 8 שנים עברה בדיקות דם לקראת ניתוח עיניים ואז התגלה כי היא נשאית של הנגיף. מאז שהייתה בת שמונה מרטינז טופלה באופן הדוק והנגיף היה בשליטה.

 

מרטינז מספרת שחשבה על האפשרות לתרום את כלייתה הרבה בשנים האחרונות. לאחר שהחליטה לעשות כך, היא עברה בדיקות מקיפות במשך שמונה חודשים שהעידו על מצבה הבריאותי הטוב בכלל ועל תפקוד הכליות שלה בפרט. מרטינז והחולה שקיבל את כלייתה מתאוששים היטב מהניתוח.

 

 

באמצעות השתלות כליה שנתרמות על ידי נשאי HIV חיים, ניתן יהיה להפחית את רשימת הממתינים להשתלה. אך מעבר לכך, לדברי פרופ' שגב, הדברים שהרופאים לומדים בעת השתלת כליות מתורם נשא HIV לחולה כליות עם HIV גם מקדמים מציאת טיפול שירפא את המחלה. 

 

נכון לינואר 2019, 1,123 ישראלים נכללים ברשימת ההמתנה להשתלות, 813 מתוכם ממתינים להשתלת כליות. לפי נתוני המרכז הלאומי להשתלות, נרשמת בשנים האחרונות עלייה בהשתלות כליה מתורמים חיים. בשנת 2018 בוצעו 231 השתלות כליה מתורמים חיים – נתון המעיד על עלייה קלה של 4% בהשוואה לשנת 2017. גם בשנת 2016 בוצעו 222 השתלות כליה מהחי  - עלייה של 27% ביחס לשנת 2015. מתוך ההשתלות מתורמים חיים ב-2018, 125 מקרים היו של תורמים קרובי משפחה שתרמו כליה לקרוב עם אי ספיקת כליות ו-106 המוגדרים כתורמים אלטרואיסטים - בדומה למרטינז.

 

על עוד תורמי כליה בישראל 

לחתימה על כרטיס אדי לתרומת איברים