לחץ דם
מנהלי קהילה
למה עדיף שאחות תמדוד לחץ דם ולא רופא?
מחקר גדול מצא שבאופן שגרתי רמות לחץ הדם גבוהות יותר כאשר הרופאים מבצעים את הבדיקה בהשוואה לאחיות
עדויות חדשות מחזקות את הידע על תופעת "החלוק הלבן". סקירת מחקרים שערכו חוקרים מאוניברסיטת אקסטר מצאה: כאשר רופאים מבצעים את בדיקות לחץ הדם התוצאות גבוהות באופן משמעותי בהשוואה לבדיקות של אותם מטופלים כשהן מבוצעות על ידי אחיות.
"תסמונת החלוק הלבן" מתארת עליה בלחץ הדם הנובעת מכך שהמטופלים מתוחים כאשר הם נבדקים. סקירת המחקרים שפורסמה בכתב העת British Journal of General Practice, הראתה כי השפעת "החלוק הלבן" גדולה יותר באופן משמעותי בבדיקות הנערכות על ידי רופאים.
החוקרים ניתחו מידע מ-15 מחקרים על יותר מ-1,000 אנשים שעברו בדיקות לחץ דם גם על ידי רופא וגם על ידי אחות במהלך אותו ביקור.
בהשוואה למדידות שנערכו על ידי אחיות, לחץ הדם הסיסטולי היה גבוה יותר ב-7 מ"מ כספית בממוצע ולחץ הדם הדיאסטולי היה גבוה יותר ב-4 מ"מ כספית כאשר אותם מטופלים נבדקו על ידי רופאים.
החוקרים אומרים כי ממצאי המחקר צריכים להוביל לשינויים באופן בו מודדים לחץ דם. לדבריהם, רופאים צריכים להמשיך למדוד לחץ דם כחלק מההערכה הקלינית שהם מבצעים במטופלים חולים וכחלק מהבדיקות השגרתיות, אבל לא כאשר החלטות קליניות על טיפול בלחץ דם תלויות בתוצאות.
British Journal of General Practice, April 2014