מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר אמור משה שי
ד״ר אמור משה שי
רופא בכיר במערך למחלות ריאה - מרכז רפואי רבין אני רופא מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה, ופועל כחלק מצוות המכון למחלות ריאה במרכז הרפואי רבין – בלינסון. תחומי ההתמחות שלי כוללים אבחון וטיפול בסרטן הריאה, מחלות חסימתיות של דרכי הנשימה, מחלות של רקמת הריאה ויתר לחץ דם ריאתי. אני שואף לשלב בין ידע רפואי מתקדם לבין גישה אישית ומקצועית, במטרה להעניק למטופלים את הטיפול המיטבי.
כמונינשימהחדשותלמה נשים נוטות יותר לקוצר נשימה?

למה נשים נוטות יותר לקוצר נשימה?

נשים נוטות יותר לקוצר נשימה במהלך פעילות גופנית, בגלל הפעלה חשמלית גדולה יותר של שרירי הנשימה שלהן


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

ידוע כי נשים חוות יותר קוצר נשימה בעקבות פעילות גופנית בהשוואה לגברים. זה נכון במבוגרים ובצעירים בריאים וגם בחולי מחלות לב וריאה. חוקרים קנדים מאוניברסיטת McGill ביקשו לבחון מה הסיבה לכך.

 

המחקר שפורסם בכתב העת Experimental Physiology השווה 25 גברים ו-25 נשים בגילאי 20 עד 40, שהתעמלו על אופני כושר. החוקרים תיעדו את תפקודי הלב והריאות ותפקודי גוף אחרים שלהם, ברמות שונות של פעילות. החוקרים בחנו גם את האותות החשמליים שנשלחו לסרעפת – השריר שמניע את פעילות הריאות – כדי להניע אותה לעבוד.

 

הממצאים הצביעו על הפעלה חשמלית גדולה יותר של הסרעפת בזמן פעילות בנשים. החוקרים מסבירים כי הפעלה זו נדרשת כדי לפצות על כך שלנשים יש ריאות קטנות יותר ודרכי נשימה צרות יותר.

 

בגלל שהריאות קטנות, שרירי הנשימה צריכים לפעול יותר כדי להזיז כמות נתונה של אוויר, מה שגורם לקוצר נשימה בעקבות פעילות גופנית.

 

 

Experimental Physiology, Published online before printNovember 8, 2013