מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גרשון פינק
מנהל יחידת הריאות במרכז הרפואי קפלן.
אורנה יריב
אורנה יריב
www.PhysioClick.co.il יועצת בכירה לפיזיותרפיה. פיזיותרפיסטית משנת 1989. בעלים, מנכל״ית ויזמית של פיזיוקליק- PhysioClick : המרכז הארצי לייעוץ מהיר, לווי והתאמה של פיזיותרפיה פרטית, מתוך מאות פיזיותרפטרפיסטים פרטיים בכל הארץ ובכל התחומים. טיפול בקליניקה, ביקור בית או יעוצי פיזיותרפיה און ליין . www.PhysioClick.co.il מרצה בכנסים וקורסים בארץ ובחו״ל למדתי באוניבסיטת תל-אביב ובית חולים "אסף הרופא".  מאז עוסקת בעיקר בחולי ריאות בגילאים השונים. בעבר 10 שנים במכון פיזיותרפיה ב"מכבי" בתחום האורטופדי, ובבית חולים ״ לניאדו״ בשיקום ריאות ובמחלקת ילדים בתחום הנשמתי. כל 30 שנות עבודתי עשיתי אלפי ביקורי בית למטופלים שסבלו מבעיות מכל הסוגים: בעיות אורטופדיות, נשימתיות, תפקודיות ועוד. שנים רבות טיפלתי בחולי CF כולל ליווי לחו"ל להשתלת ריאות. השיתתפתי בקורסי ריאות וכנסים רבים בארץ ובבלגיה. חברה באירגון ERS האירופאי למחלות ריאה. מוזמנים: https://physioclick.co.il
כמונינשימהחדשותלמה נשים נוטות יותר לקוצר נשימה?

למה נשים נוטות יותר לקוצר נשימה?

נשים נוטות יותר לקוצר נשימה במהלך פעילות גופנית, בגלל הפעלה חשמלית גדולה יותר של שרירי הנשימה שלהן


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

ידוע כי נשים חוות יותר קוצר נשימה בעקבות פעילות גופנית בהשוואה לגברים. זה נכון במבוגרים ובצעירים בריאים וגם בחולי מחלות לב וריאה. חוקרים קנדים מאוניברסיטת McGill ביקשו לבחון מה הסיבה לכך.

 

המחקר שפורסם בכתב העת Experimental Physiology השווה 25 גברים ו-25 נשים בגילאי 20 עד 40, שהתעמלו על אופני כושר. החוקרים תיעדו את תפקודי הלב והריאות ותפקודי גוף אחרים שלהם, ברמות שונות של פעילות. החוקרים בחנו גם את האותות החשמליים שנשלחו לסרעפת – השריר שמניע את פעילות הריאות – כדי להניע אותה לעבוד.

 

הממצאים הצביעו על הפעלה חשמלית גדולה יותר של הסרעפת בזמן פעילות בנשים. החוקרים מסבירים כי הפעלה זו נדרשת כדי לפצות על כך שלנשים יש ריאות קטנות יותר ודרכי נשימה צרות יותר.

 

בגלל שהריאות קטנות, שרירי הנשימה צריכים לפעול יותר כדי להזיז כמות נתונה של אוויר, מה שגורם לקוצר נשימה בעקבות פעילות גופנית.

 

 

Experimental Physiology, Published online before printNovember 8, 2013