סרטן
מנהלי קהילה
למה נשים חיות יותר מגברים?
מערכת החיסון של נשים מזדקנת בקצב איטי יותר, מה שעשוי לתרום לכך שתוחלת החיים שלהן ארוכה משל גברים
ידוע כי תוחלת החיים הצפויה של נשים ארוכה מזו של הגברים. לדוגמא, בישראל גברים חיים בממוצע 79.7 שנים ונשים 83.5 שנים.
מחקר חדש מציע הסבר אפשרי להבדל בתוחלת החיים. המחקר שפורסם בכתב העת Immunity & Ageing מצא כי מערכות החיסון של נשים מזדקנות בקצב איטי יותר בהשוואה לגברים. הירידה האיטית עשויה לתרום לכך שתוחלת החיים של נשים ארוכה משל גברים.
במסגרת המחקר, החוקרים בחנו את הדם של 356 מתנדבים יפנים בריאים בני 20 עד 90, משני המינים. הם מצאו כי הכמות הכללית של תאי דם לבנים (תאי מערכת החיסון) לאדם פחתו עם הגיל. מספר הנויטרופילים - הסוג הנפוץ ביותר של תאי דם לבנים - ירד בשני המינים. מספר הלימפוציטים מסוג T ומסוג B ירד בגברים בקצב מהיר יותר בהשוואה לנשים. שני סוגים ספציפיים של לימפוציטים המתקיפים פולשים עלו במספרם עם הגיל, כאשר קצב העלייה שלהם היה גבוה יותר בנשים בהשוואה לגברים.
מערכת החיסון של הגוף מגנה עליו מפני זיהומים ומחלות כמו סרטן. כאשר מערכת ההגנה של הגוף נחלשת עם השנים, הרגישות המוגברת של הגברים למחלות מקצרת את תוחלת החיים שלהם.
יש לציין שהמחקר לא מוכיח כי ההזדקנות המהירה יותר של מערכת החיסון בגברים היא הסיבה לכך שתוחלת חייהם קצרה יותר. ייתכן שקצב ההזדקנות של מערכת החיסון משקף את קצב ההזדקנות הכללי של הגוף, האיטי יותר בנשים.
עוד על ההבדלים בין גברים לנשים
]Immunity & Ageing 2013, 10:19 doi:10.1186/1742-4933-10-19
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה