מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותלמה מריחואנה עושה מאנצ'יז?

למה מריחואנה עושה מאנצ'יז?

מריחואנה עשויה לגרום לדחף לבלוס מזון. חוקרים מצאו כי הסיבה לכך עשויה להיות שהצמח מגביר את חוש הריח


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

ידוע כי עישון מריחואנה עשוי לגרום למעשן לרצות לאכול והרבה, מה שמכונה מאנצ'יז. למעשה, יש חולים המקבלים קנביס רפואי להגברת התיאבון. כעת חוקרים צרפתים מצאו סיבה אפשרית למאנצ'יז. נראה כי קנבינואידים כמו THC – החומר הפעיל המרכזי במריחואנה – מחדדים את חוש הריח, מה שהופך את המזון לאטרקטיבי יותר, כפי שקורה גם אחרי צום.

 

בבני אדם ובבעלי חיים רעב מפעיל מערכת מנגנונים המעודדים אכילה, כמו חוש הריח. חוקרים כבר הראו בעבר שכאשר יונקים כמו עכברים ובני אדם לא אכלו מזה זמן מה, מתרחשת עליה בקנבינואידים אנדוגניים - קנבינואידים הדומים ל-THC המצויים באופן טבעי במוח.

 

המחקר הנוכחי שפורסם בכתב העת Nature Neuroscience ונערך בעכברים, ביקש לבדוק את הקשר בין שני המנגנונים.

 

החוקרים מצאו שקולטנים מרכזיים לקנבינואידים המכונים CB1 המצויים בפקעת הריח – החלק במוח שאוסף אותות ריח מהאף – שולטים במעגלי מוח המחברים את פקעת הריח לחלק במוח שמעבד ריחות. קנבינואידים, כמו אלה המשתחררים באופן טבעי כשאנחנו רעבים או אלה שמתקבלים ממקור חיצוני כמו THC, מפעילים את הקולטנים וכך מחדדים את חוש הריח. זה בתורו, מעלה את האטרקטיביות של האוכל ואת צריכת המזון.

 

כאשר עכברים רגילים רעבים קיבלו בהזרקה קנבינואידים מסוג THC התיאבון שלהם עלה. אבל כאשר החוקרים הנדסו גנטית עכברים באופן שהיו להם רק מעט קולטנים לקנבינואידים בפקעת הריח שלהם, THC לא השפיע על התיאבון שלהם.

 

ניסויים נוספים שביצעו החוקרים, בעיקר על ידי מניפולציות גנטיות, הראו כי הפעלת קולטני הקנבינואידים בפקעת הריח של עכברים הגבירה את חוש הריח ואת צריכת המזון שלהם באופן פרופורציונאלי.

 

אז האם זה המנגנון העומד מאחורי המאנצ'יז בבני אדם? בני אדם הם יצורים מורכבים יותר מעכברים ויש גורמים מעבר לחוש הריח המשחקים תפקיד בתחושת המאנצ'יז. אבל גילוי המנגנונים למאנצ'יז לא הייתה מטרת המחקר.

 

החוקרים מקווים כי הגילוי שקולטני CB1 בפקעת הריח מעוררים את חוש הריח בעקבות חשיפה לקנבינואידים – אם יאושש גם בבני אדם – יסייע בפיתוח תרופות בספריי אף שיפעלו ישירות על הקולטנים בפקעת הריח, נגד השמנה, לטיפול בהפרעות אכילה וגם להגברת תיאבון במטופלים כמו חולי סרטן.

 

 

Nature Neuroscience (2014) doi:10.1038/nn.3647

 

sharon2
19/02/14 23:10

www.youtube.com

עמיר-שרון
15/02/14 21:59

שלום לכולם,
שמי עמיר, לפני חפות משנה עברתי תאונת דרכים עם אופנוע (אני הייתי רוכב האופנוע).
מבלי להכנס לפרטים, כל רופא שביקרתי אצלו רשם לי מגוון של תרופות ובתור בן אדם שמרבית חייו לא נתקל בשירותי הרפואה בארץ, הקשבתי לכל רופא ומצאתי את עצמי נוטל כ-6 סוגים של תרופות כל יום על מנת להקל על הכאבים.

כחלק מהטיפול שלחו אותי לתהליך שיקום ושם יצא לדבר עם לא מעט אנשים שהמליצו לי לזנוח את התרופות ולבקש קנאביס רפואי.
נעזוב את המלחמה שלי בלנסות לקבל את הקנאביס (שעדיין לא אושר) החלטתי לחקור את הנושא של הקנאביס ובעקבות כך החלטתי לבנות אתר שיסייע לאנשים לההבין את עולם הקנאביס.

הסיבה שאני כותב את כל זה היא, אני זקוק לכם, אנשים שסובלים ממחלות וצורכים את צמח הקנאביס ולשמוע ממכם איך הוא השפיע על חייכם.

אשמח אם תשלחו לי את סיפורכם.
האתר עדיין בבנייה אבל זוהי כתובתו אשמח לשמוע ביקורות http://www.icannabis.co.il
 


 

קרוהן
15/02/14 18:14

שלום לכותתתב ממאמר של חוקרים ומחקרים כוללם רצים אחרי הכסף רוצים לקחת אתת הקנביס ולעשות ממנו כדורים כדי להרוויח יותר כסף כדי לבטל ותת הגזרה הקשה לחברות התת תרופות וכמובן למשרד הבריאות .

לכן לא צריך כל דבר לפרק וליצור תרופה שתעזור אך ורק לחברות התרופות .בעוד מספר שנים יפוטרו מספר משמעותי של כח אדם מחברות התרופות והחשבון כמו כל עסק .כמה אנשים יסבלו ויסיימו אתת חייהם.לעומתת כמה אנשים יפוטרו מעבודתם.

ושיקולים של חיי אדם כמו עכברי מעבדה.רבותתי הכל עניין של כסף .וכל החוקרים מקבלים תמלוגים עלל מחקר שלילי של הקנביס 

כסף מעבר עיני חכמים.