השמנה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
למה כדאי ללעוס מסטיק?
לעיסת מסטיק מקטינה השתוקקות לחטיפים ולאכילת ממתקים וגם מעלה את כושר הריכוז ואת ההישגים האקדמיים
בכנס הביולוגיה הניסויית 2009 הוצגו שני מחקרים על לעיסת מסטיק במסגרת האגודה האמריקאית לתזונה.
American Society for Nutrition’s Scientific Sessions and Annual Meeting at Experimental Biology, New Orleans, April 18-22, 2009
מחקר אחד על ההשתוקקות לחטיפים בין הארוחות והשני על ההישגים האקדמיים במתמטיקה אצל נוער מתבגר.
במחקר הראשון, נתנו ל- 115 משתתפים בגילאי 18-54 ללעוס מסטיקים ללא סוכר כ-15 דקות בשעה, במשך כשלוש שעות אחרי ארוחת צהריים מזינה. לאחר שלוש שעות הוצע למשתתפים חטיפים מכל הסוגים עם רמות שונות של שומנים וסוכרים. המשתתפים עברו את הניסוי פעם נוספת אך בפעם הזו הם לא הורשו ללעוס מסטיקים במשך שלוש השעות לאחר הארוחה. התוצאות הראו כי כשהמשתתפים לעסו מסטיקים הם דיווחו על ירידה משמעותית בתחושת הרעב ובתשוקה למאכל מתוק ובנוסף הם הרגישו שהצליחו לשמור על רמת אנרגיה גבוהה במהלך זמן זה (הביקורת היתה 3 השעות ללא המסטיקים). תוצאות הניסוי מציעות כי לעיסת מסטיקים יכולה לעזור בשמירה על המשקל.
במחקר השני בדקו האם לעיסת מסטיקים ללא סוכר בזמן השיעור ובזמן הכנת שיעורי בית יכולה להעלות את התוצאות האקדמיות של ילדים מתבגרים. בניסוי השתתפו 108 תלמידי כיתה ח' (בנים ובנות) אשר חולקו באופן אקראי לשתי קבוצות: קבוצה אחת שלעסה מסטיק במהלך השיעורים, הכנת שיעורי הבית ובמבחנים במתמטיקה והשנייה, קבוצת ביקורת שלא לעסה מסטיק כלל. לאחר 14 שבועות, הקבוצה שלעסה מסטיק הראתה תוצאות טובות יותר במבחנים השוטפים לקביעת רמת התלמידים ובמבחן הסופי במתמטיקה. המחקר היה ממומן על ידי חברה למסטיקים אך המדענים התעקשו כי לא היתה לכך כל השלכה על הניסוי. נראה כי לעיסת מסטיק מפחיתה לחץ וכך משפרת את יכולת הריכוז ואת התוצאות האקדמיות.
תוצאות שני המחקרים מצביעות על הפוטנציאל הטמון בלעיסת מסטיק ויתרונותיו.
לעיסת מסטיק מזרזת גם ההחלמה אחרי ניתוח קיסרי בייחוד את פעילות מערכת העיכול.
ועוד ניסוי שנעשה ברוד-איילנד הראה כי לעיסת מסטיק מקטינה את צריכת הקלוריות ומגבירה את הוצאת האנרגיה.
וגם ניסוי חדש מ- 2013 שמראה שלעיסת מסטיק משפרת את הזיכרון ואת כושר הריכוז.
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט
קרן אור
מתחברת למה שכתב ערן ברקוביץ בדבר הצורך האוראלי,אך גם לסייגים ששמנה בראש(למה שלא תחליפי את השם??את ממש לא שמנה בראש..)כתבה והוא שלעיסה ממושכת ומרובה גורמת לבעיות בלסת עד כדי דלקות.אבל טיפ קטן-אפשר לשים מסטיק בפה בזמן הבישול,שהרי אנחנו "רק" טועמים ובסוף מסתבר שאכלנו הרבה יותר ממה שצריך.גם שומר על חומציות הפה וגם מונע נשנוש מיותר.
וכמו תמיד-הסוד הוא במינון.אולי כדאי ללעוס מסטיק(ללא סוכר לפחות,אם כבר!) אחרי כל סיום ארוחה.
שמנה גם בראש
1. זה לא בריא לשיניים וללסת, כבר קראתי בעבר שלעיסה ממושכת לא בריאה ללסת.
2. זה מגביר את הרעב אצל חלק מהאנשים על ידי הפרשת מיצים (תהליך עיכול מתחיל בפה אך לא נכנס בעצם אוכל לגוף).
3. לשמחתי נגמלתי מהגומי המיותר הזה, זה כל כך לא אסתטי ללעוס מסטיק.
ערן ברקוביץ
נראה המסטיק עונה על חלק מהצרכים האוראליים שלנו. הרבה פעמים מדווחים שיש רצון לסתאם משהו בפה ועדיף משהו שאינו משמין (כן, כמו מסטיק). לדוגמא מתחום אחר, ראו למה הסיגריות כל-כך ממכרות ופופולאריות (כי אנחנו מכניסים אותן לפה ומתעסקים איתן), אבל מישהו שמע על התמכרות למדבקות ניקוטין? יש משהו באזור הפה שמושך את כולנו.
גם לריכוז, כשמנתחים את שפת הגוף של המנסים להתרכז נראה לרוב עיסוק באיזור הפה: הכנסת עט או עיפרון לפה, ליקוק השפתיים, אצבע על השפתיים, כיווץ השפתיים.
אז כהמלצת הכתבה פשוט תכניסו מסטיק לפה
עכשיו צריך לדאוג לשיניים...