מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

טרשת נפוצה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהחדשותלמה ישנה הפוגה במחלה במהלך ההיריון?

למה ישנה הפוגה במחלה במהלך ההיריון?

במהלך ההיריון נשים רבות חוות רמיסיה (הפוגה) ממחלתן האוטואימונית כמו טרשת נפוצה. כעת, הצליחו החוקרים לתאר את התהליך הביולוגי שאחראי לשינוי במערכת החיסונית אשר עוזר להסביר את ההפוגה.


הביטוי של אנזים הידוע בשמו pyruvate kinase מופחת בתאי מערכת החיסון בנשים הרות בהשוואה לנשים שאינן הרות, כך לפי ד"ר הווארד פטי וד"ר רוברטו רומרו. המחקר אותו ביצעו מראה עוד שהביטוי של האנזים נמוך יותר בנשים הרות בהשוואה לאלו עם Preeclampsia (רעלת היריון), מצב שבו קיימים מרכיבים דלקתיים.


המחקר הנוכחי משמעותי בשל התגלית החדשה המצביעה על המכניזם ועל המטרות והנתיבים עליהן ייתכן ותשפיע תרופה עתידית. "ייתכן ויהיה זה אפשרי לפתח תרופה שתוכל לדכא את פעילות ה- pyruvate kinase בכדי לחקות את מצב מערכת החיסון כפי שהיא בעת ההיריון".


במאמציו להסביר את התופעה, פטי ידע לחפש אחר הנתיב המטבולי. זה חייב היה "לתקשר מטה" לעוצמה של פעילות המערכת החיסונית, פעולה הכרחית בכדי שהאם ההרה לא תדחה את העובר, שלא תתקוף את הפרוטאינים של האב אשר "זרים" למערכת החיסונית של האם. במקביל, המכניזם הזה חייב לתמוך בהמשך צמיחת התאים אשר הכרחית להמשך גדילתו והתפתחותו של העובר.


הפעילות של האנזים pyruvate kinase ותוצרי הלוואי שלו ממלאים אחר 2 הכללים שהגדיר ד"ר פטי: הם מאפשרים המשך צמיחה והתפתחות של תאים ובמקביל משנים את תגובת המערכת החיסונית.


ד"ר פטי ממשיך ומסביר את המכניזם שמאחורי התופעה: המערכת החיסונית הרגילה שלנו תלויה ב- pyruvate kinase לייצור יוני סידן, אשר בתורם, מגרים את ייצור הציטוקינים (חלבונים קטנים שמיוצרים בכדי להעביר מסרים בין המערכת החיסונית לבין הרקמות בגוף). כאשר פעילות האנזים מוחלשת במהלך ההיריון, כך גם נפגע ייצור יוני הסידן ולכן המערכת החיסונית במהלך ההיריון מתפקדת באופן שונה בהשוואה למצב שאינו היריון.


ד"ר פטי מדגיש, "שינוי המסרים בנתיב הפעולה ביולוגי הזה מאפשר לנשים הרות לשמור על מערכת חיסונית פעילה, אבל ברמה כזו שלא תפגע בעובר".


המחקר הנוכחי כלל 21 נשים בטרימסטר השלישי עם הריון רגיל, 25 נשים עם רעלת הריון וקבוצת ביקורת שכללה נשים שאינן הרות. ד"ר פטי ושותפיו למחקר השתמשו במיטב הטכנולוגיה העכשווית לחקר התקשורת בין תאים.


הרמות הגבוהות של האנזים שנצפו בקרב הנשים עם רעלת הריון אוששו וחיזקו את ממצאי המחקר. "לרעלת ההיריון ישנם מאפיינים של מחלה דלקתית. אם אינך מפחית את רמות ה- pyruvate kinase, אתה מחזק את המחלה הדלקתית. אפשרי כי המכניזם הכללי שמתואר במחקר הנוכחי יכול להשפיע על כל המחלות האוטואימוניות ודר" פטי ציין שזו היא תוכנית המחקר שלו ל- 5 שנים הקרובות.


מתוך ה- PHYSORG.com

 


לקריאת המאמר המקורי לחצו כאן.

 


תרגום ועריכה: ערן ברקוביץ'.