מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותלמה גלידה מנחמת אותנו

למה גלידה מנחמת אותנו

מחקר: מזונות עשירים בשומן הם אכן מזונות מנחמים, וזו לא רק ההנאה שבאכילה שמשמחת אותנו


מאכלים שומניים מביאים לכך שנהיה פחות פגיעים לגירויים מעציבים (צילום: Shutterstock)
מאכלים שומניים מביאים לכך שנהיה פחות פגיעים לגירויים מעציבים (צילום: Shutterstock)

 

כשאנחנו עצובים, רבים מאתנו נוטים לקחת כפית ולחפש נחמה בגלידה, לנשנש צ'יפס עם מיונז, או לצרוך כל מזון אחר המכיל כמויות גדולות של שומן. כעת חוקרים מצאו כי המזון השומני הוא אכן מזון מנחם שמשפר את מצב הרוח ושהסיבה לכך לא טמונה בטעם או בהנאה שבאכילה.

 

חוקרים מאוניברסיטת Leuven שבבלגיה ביקשו לבחון את ההשפעה של חומצות שומן על הפעילות במוח ועל תחושת עצבות. המחקר כלל 12 משתתפים בריאים ולא שמנים. את חומצות השומן הם קיבלו באמצעות צינורית הזנה לקיבה, ואת המתרחש במוחם בדקו החוקרים באמצעות סריקות fMRI. את תחושת העצבות השרו החוקרים על הנבדקים באמצעות מוזיקה עצובה הבעות פנים עצובות.

 

המשתתפים האזינו למוסיקה עצובה או מוסיקה ניטרלית ובו זמנית צפו בהתאם בתמונות של אנשים עם הבעות פנים עצובות או ניטרליות. הם נתבקשו לדרג את השובע, הרעב ומצב הרוח שלהם לפני סריקת המוח ו-3 פעמים במהלך הסריקה.

 

חלק מהמתנדבים לא קיבלו תמיסת חומצות שומן, אלא תמיסת מלח – לביקורת. המשתתפים כמובן לא ידעו איזו הזנה הם מקבלים.

 

לפי הממצאים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Investigation, בקרב קבוצת המתנדבים שקיבלו חומצות שומן, התגובה לתמונות ולמוזיקה העצובה הייתה מתונה יותר באופן משמעותי – גם לפי דיווחי הנבדקים וגם לפי סריקות המוח - מאשר בקרב הקבוצה שחבריה קיבלו תמיסת מלח. לאחר שנחשפו למוזיקה ולתמונות העצובות, המשתתפים שקיבלו תמיסות מלח דיווחו על תחושת עצב בעוצמה הגבוהה כמעט פי 2 מאלו שקיבלו חומצות שומן.

 

נראה שהקיבה מתקשרת עם המוח, וכשמגיעות אליה חומצות שומן, הן משפיעות על הפעילות במוח ועל רגשות חיוביים, בלי שתהיה מעורבת ההנאה מהאכילה עצמה ומגירויים כמו טעם.

 

האם תהיה תגובה דומה אצל משתתפים שמנים? החוקרים סבורים שאולי בקרב אנשים שמנים, כדי להגיע לאותה השפעה של הפחתת העצב, תידרש כמות גדולה יותר של חומצות שומן.

 

מחקר זה הוא עוד נדבך בהבנת יחסי הגומלין בין מזון לרגש הרלבנטי למצבי השמנה, הפרעות אכילה, מצבי לחץ או דיכאון.

 

 

J Clin Invest. 2011 Jul 25. Epub ahead of print

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט