חוט שדרה
מנהלי קהילה
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין
בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי.
פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם.
פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
מובילי קהילה
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
ללכת שוב זה לא חלום!
רגליים רובוטיות העוזרות לפרפאפלגים שוב ללכת (וידאו)
06/02/10
תגובות 0מכשיר ReWalk
מדובר בעצם במכשיר הנקרא ReWalk, שמיועד להליכה של אנשים עם פגיעה בחוט השדרה. המערכת משלבת מערכת ממוחשבת ומערכת תמיכה חיצוניות ביחד עם כישוריו של המשתמש עצמו.
המכשיר הוא פרי המצאתו של ד"ר עמית גופר, מהנדס במקצועו ונפגע חוט שדרה בעצמו.
לדברי חברת ARGO הישראלית, המכשיר ישווק בעוד כשנה. כעת מתבצעים מחקרים נוספים במרכז השיקום MOSS בפילדלפיה ובמילנו, איטליה. בארץ המחקר נעשה במכון צעדים בתל השומר.
הניסויים הקליניים אמורים להסתיים באביב.
תרגום ועריכה: אנה רייזמן