מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותלכבוד החנוכה: האם שמן קוקוס ושמן אבוקדו תורמים לבריאות?

לכבוד החנוכה: האם שמן קוקוס ושמן אבוקדו תורמים לבריאות?

האם לקראת חנוכה כדאי לעבור לשימוש בשמנים מקוקוס ואבוקדו לשיפור הבריאות או ששמנים אלה הם רק אופנה חולפת?


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

שמן קוקוס, הכוכב התורן בשמי הבריאות, פרץ לתודעה לפני כשש שנים. לא ברור מי התחיל את יחסי הציבור שלו ולמה, אבל כשאחת מתזונאיות המחמד האמריקניות, שרי קלבום, כתבה עליו את ספרה "דיאטת הקוקוס" בו דווחה לציבור כי מדובר בשמן שמזרז הרזיה, מפחית כולסטרול ונלחם בסוכרת – נפרץ הסכר. שמן קוקוס הפך ל"מאסט" במטבחיהם של גברים ונשים בכל העולם, וכמובן גם בישראל.

 

הכוכב הבא, שמן אבוקדו, זכה ליחסי ציבור לא פחות משומנים: זהו מוצר ישראלי, חדש יחסית, שעלה על המדפים לפני כחמש שנים, ויש הגורסים כי מדובר בשמן איכותי אף יותר משמן זית, המלך הבלתי מעורער של עולם השמנים. לקראת חג החנוכה הרווי בשמן, ביקשנו להעמיק בסוגיה.

 

האם כדאי להכניס את השמנים הללו לתפריט הביתי, או שמא מדובר באופנה חולפת?

 

"יש לנו יש מגוון רחב של שמנים, סויה וחמניות שהיו נפוצים יותר בעבר לפני שהתחילה מהפכת הבריאות, ושמן הקנולה והזית הוכרזו כבריאים ביותר שיש", סבורה רונית ציוני, דיאטנית בריאטרית ומומחית לשינוי הרגלי אכילה, מנהלת קהילת השמנה ב"כמוני". "בכל תחום שקשור למזון יש אופנות, לצערי הרב. מישהו גילה איזה שמן חדש, מישהו קרא איזה מחקר, ולא שלא ידעו על שמן קוקוס או שמן אבוקדו לפני עשרים שנה, רק פתאום התקשורת התחילה להעלות אותם למודעות".

 

בעשורים האחרונים שמן הזית, ולצידו הקנולה, נחשבים לבריאים ביותר. לשמן זית יצא שם טוב במיוחד וכמות המחקרים שמוכיחה את יתרונותיו גדלה מעשור לעשור. "ישנן עדויות מחקריות ותובנות ששמן זית מטיב עם הבריאות בכל כך הרבה מובנים - להורדת יתר לחץ דם, להפחתת טריגליצרידים, ובעיקר כי ארגון הבריאות העולמי (WHO) ממליץ לשלב אותו כחלק מהתזונה הים תיכונית שמסייעת בהפחתת הסיכון למחלות לב", מסבירה ציוני. 


ומהן העדויות המחקריות לגבי שמן קוקוס?

 

"בעיני שמן קוקוס הוא סוג של אופנה. הרבה נטורופתים מעודד את הצריכה שלו, אבל עם כל הכבוד, על פי המדע שמן קוקוס מכיל 90% שומן רווי, שכידוע מגביר את הסיכון למחלות לב וכלי דם".

 

אז מניין ההנחה שהוא בריא ושכדאי לצרוך ממנו?

 

"כי למרות זאת, יש בתוך השומן הרווי הזה מעט חומצות שומן שמשפיעות לטובה על הגוף", משיבה ציוני. "בשמנים צמחיים יש בעיקר שומנים בלתי רוויים. אמנם שמן קוקוס שהוא שמן מוצק שמתקשה בטמפרטורת החדר אינו מכיל אותם, אך הוא ללא כולסטרול, ויש שמעדיפים להשתמש בו באפיה, למשל, במקום בשומן טראנס (מרגרינה) או בשומן מוצק מהחי (חמאה). בשימוש בשמן קוקוס באפייה יש יתרון מסוים".

 

שמן קוקוס עדיין לא נחקר עד הסוף, אך מהעדויות שנאספו עד כה עולה שיש בו גם גורם סיכון. "יש בו סוג של חומצות שומן הרווי שמגביר את הסיכון למחלות לב וכלי דם", מבהירה ציוני. "למרות זאת, חייבים לזכור שאין בטבע מוצר שהוא 'רע' או 'טוב' באופן מוחלט. צריך להבין שמאחורי כל אופנה מסתתר אינטרס כלשהו, שמנסה להדגיש היבט מסוים, ומתעלם מאחרים. כשמדברים על שמן קוקוס, נוטים להדגיש את היתרונות, ומנסים להתעלם מהחסרונות".

 

לשמן אבוקדו ישנם יתרונות רבים, אבל העיקרי שבהם הוא שהשמן מכיל כמות גדולה של אומגה 9. "זו חומצת שומן יחסית נדירה שקשה לצרוך אותה ממזון. אבוקדו מכיל כמויות יפות של אומגה 9, וכן של אשלגן ושל בטא קרוטן. צריכה של שמן אבוקדו עשויה לאזן את הצריכה היומיומית של שלוש חומצות השומן החיוניות: אומגה 3, אומגה 6 ואומגה 9, כי ככל שעולה צריכת המזון תעשייתי יש בתזונה שלנו יותר חומצת שומן אומגה 6, ויש צורך להעלות את צריכת אומגה 3 (שיש למשל בדגים ובאגוזי מלך) ושל אומגה 9 שהם זמינים פחות. צריכה של שמן אבוקדו עשויה לאזן את היחסים שהתבלבלו בין שלוש חומצות השומן החיוניות", מסבירה ציוני.

 

לשימוש בשמן כמקור לחומצות שומן זה יתרון או חסרון?

 

"כמובן שאין חשיבות לצרוך דווקא שמנים, ואפשר להשיג את חומצות השומן החיוניות גם מאכילת אבוקדו, דגים, אגוזים וכדומה. כי כשאוכלים את המזון בשלמותו, מקבלים עוד רכיבים תזונתיים שעוזרים ומשלימים, בעוד ששמן הוא תרכיז של החומרים ויש בו כמויות גדולות יותר", מדגישה ציוני. "בתור דיאטנית שמסייעת לאנשים לרזות, אני מזהירה מפני ההיסחפות אחרי אופנות. לא חייבים לאכול מדי יום שקיות של אבוקדו וזיתים. גם אם שניהם בריאים, זה עדיין הרבה מאד שומן, וצריך לאכול גם מהשומנים הטובים והבריאים במידה ובלי להגזים".

 

לדברי ציוני, הדרך הטובה ביותר לצרוך שמן אבוקדו היא בתיבול. ולמרות ששמן אבוקדו הוא בעל נקודת עישון גבוהה, היא מזהירה מפני שימוש בו בטיגון. "טמפרטורת העישון מסמנת את החום שבו השמן מתחיל להישרף והופך מסוכן לגוף, משום שהוא מתחמצן ומשפיע על הפיכת כולסטרול 'טוב' לכולסטרול" רע ומזיק ששוקע בדפנות העורקים וסותם אותם".

 

בשורה התחתונה: כדאי או לא כדאי להוסיף שמן קוקוס ושמן אבוקדו לתפריט?

 

"לא משנה כמה אומרים שזה בריא – תמיד ימצאו בעוד שנה-שנתיים מחקרים שיוכיחו שיש לשמנים הללו גם בעייתיות", מסכמת ציוני, "לכן, בינתיים, כדאי לצרוך מהכול במידה. גם אכילה מופרזת של ירקות או של בשר רזה שנחשבים לבריאים, עלולה לגרום נזק. צריך לקחת זאת בחשבון ולא להתמסר בצורה מוחלטת למה שהתחילו לדבר עליו לאחרונה. גם כשמדובר במזונות-על שיש בהם הרבה יתרונות, אבל הם אינם מכילים את כל מה שהגוף צריך, והגוף שלנו צריך מגוון".

בשבחי השמן קוקוס... http://thenutritionwatchdog.com/the-real-truth-about-coconut-oil-dont-believe-the-propaganda/