מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
כמונילחץ דםחדשותלחץ דם: פעילות גופנית מפחיתה את השפעות המלח

לחץ דם: פעילות גופנית מפחיתה את השפעות המלח

מחקר: ככל שאתם פחות פעילים גופנית, כך לחץ הדם שלכם עולה יותר בתגובה לתזונה עשירה במלח


אנשים שאינם פעילים צריכים להקפיד במיוחד על תזונה דלה במלח (צילום: panthermedia)
אנשים שאינם פעילים צריכים להקפיד במיוחד על תזונה דלה במלח (צילום: panthermedia)

 

ככל שאתם פעילים יותר, כך לחץ הדם שלכם יעלה פחות בתגובה לתזונה עשירה במלח. כך דיווחו חוקרים בכנס איגוד הלב האמריקני שנערך בשבוע שעבר.

 

חוקרים מאוניברסיטת Tulane בניו-אורלינס השוו את לחץ הדם של כ- 19 אלף נחקרים שהקפידו על שתי מסגרות תזונה מיוחדות במשך שבוע כל אחת. הראשונה הייתה תזונה דלה בנתרן והשנייה עשירה בנתרן.

 

אם לחץ הדם הסיסטולי הממוצע (הערך הגבוה בקריאת לחץ הדם) של הנחקר עלה ב-5% או יותר במעבר מהתזונה הדלה בנתרן לזו העשירה בנתרן, החוקרים תייגו אותו כ"רגיש מאוד למלח".

 

בהתאם לשאלונים שמילאו, המשתתפים חולקו לארבע קבוצות על בסיס הפעילות הגופנית שלהם, החל מ"פעילים מאוד" עד "לא פעילים".

 

החוקרים מצאו כי ככל שהמשתתפים היו פעילים יותר, כך לחץ הדם שלהם עלה פחות בתגובה לתזונה עשירה במלח. העלייה הממוצעת בלחץ הדם הסיסטולי לאחר החלפת התזונה הדלה במלח בתזונה עשירה במלח הייתה 5.27 מ"מ כספית בקבוצה הכי פחות פעילה, 5.07 מ"מ כספית בקבוצה הבאה אחריה, 4.93 בקבוצה שהייתה כמעט הכי פעילה וב-3.88 מ"מ כספית בקבוצה הכי פעילה.

 

בהשוואה לקבוצת המשתתפים הלא פעילים, הסיכויים לרגישות למלח ירדו ב-10% בקבוצה הקרובה לה מבחינת הפעילות הגופנית, ב- 17% בקבוצה שהייתה כמעט הכי פעילה וב-38% בקבוצה הפעילה ביותר.

 

החוקרים אומרים כי הקפדה על תזונה דלה במלח היא חשובה במיוחד בקרב אנשים שאינם פעילים.

 

מחקר נוסף שפורסם לאחרונה מצא כי ארוחה עשירה במלח פוגעת בכלי הדם תוך חצי שעה.

 

 

לפרטים נוספים באתר איגוד הלב האמריקני

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה