מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר אמור משה שי
ד״ר אמור משה שי
רופא בכיר במערך למחלות ריאה - מרכז רפואי רבין אני רופא מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה, ופועל כחלק מצוות המכון למחלות ריאה במרכז הרפואי רבין – בלינסון. תחומי ההתמחות שלי כוללים אבחון וטיפול בסרטן הריאה, מחלות חסימתיות של דרכי הנשימה, מחלות של רקמת הריאה ויתר לחץ דם ריאתי. אני שואף לשלב בין ידע רפואי מתקדם לבין גישה אישית ומקצועית, במטרה להעניק למטופלים את הטיפול המיטבי.
כמונינשימהחדשותלחץ בעבודה מגביר את הסיכון לאסתמה

לחץ בעבודה מגביר את הסיכון לאסתמה

מחקר חדש: לחץ בעבודה עלול להעלות את הסיכון לאסתמה ב- 40 אחוז


לחץ בעבודה הגביר את הסיכון לאסתמה ב- 40 אחוז (צילום: אתר סטוק פוטוז)
לחץ בעבודה הגביר את הסיכון לאסתמה ב- 40 אחוז (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 

מחקרים כבר מצאו כי לחץ בעבודה עלול להעלות את הסיכון למחלות לב ולבעיות בריאות נוספות. כעת מחקר חדש מעלה את האפשרות שלחץ בעבודה עלול גם להקשות עליכם לנשום בעתיד.

 

למרות שרוב הסובלים מאסתמה מפתחים את המחלה בתקופת הילדות, מספרים משמעותיים של חולי אסתמה מאובחנים כיום במבוגרים. המחקר החדש מעלה את האפשרות שאחד הגורמים לכך הוא לחץ בעבודה.

 

מחקרים קודמים הראו כי לחץ פסיכולוגי בטווח הארוך עלול לגרום לשחרור כימיקלים שגורמים לאלרגיות ולהפריע לאופן בו הגוף עוצר דלקתיות בדרכי הנשימה.

 

במחקר הנוכחי, חוקרים גרמנים עקבו אחר למעלה מ- 5,000 איש בני 40-65 במשך שמונה שנים. הם מצאו כי בקרב הנחקרים שלא סבלו מאסתמה בתחילת הניסוי, שכיחות האסתמה עלתה בעד- 40 אחוז לאחר שמונה שנים, אם הם סבלו מלחץ בעבודה.

 

נחקרים שפיתחו אסתמה התלוננו על שעות עבודה ארוכות, לוחות זמנים תובעניים, ותנאי עבודה לא נוחים. הם גם דיווחו על יותר תשישות וחוסר יכולת להירגע כאשר הם מגיעים הביתה בערב.

 

החוקרים שפרסמו את ממצאיהם בכתב העת המדעי Allergy סיכמו ואמרו כי המחקר מציע שלחץ בעבודה וחוסר יכולת להירגע אחר שעות העבודה קשורים בסיכון מוגבר לאסתמה.

 

החוקרים מבהירים כי הסיכון האבסולוטי שמישהו יפתח אסתמה בגלל שהוא עמוס בעבודה, הוא עדיין נמוך מאוד. יחד עם זאת, לדבריהם, יש אנשים שעלולים לסבול מנזק שנגרם למערכת החיסונית שלהם, שמוביל להתפתחות אסתמה.

 

 

http://www3.interscience.wiley.com/journal/123391950/abstract?CRETRY=1&SRETRY=0

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

 

צביה-רן
26/05/10 14:15

מעניין איך לפעמים כשיש לנו הרבה עבודה, אנחנו אומרים "אני לא יכול לנשום מרוב עבודה" או "אין לי זמן להרים את הראש".

פעמים כה רבות יש ביטוי פיזי למה שאנחנו מרגישים, כך גם יכול לקרות לגבי אסטמה.

פעמים רבות בעקבות לחץ או ארועים מסויימים שאין לנו דרך לבטא אותם רגשית או מילולית, המוח מפריש חומרים שיוצרים חסימות ע"י סגירת הקולטנים, כך שהתקשורת הבין-תאית עשויה להשתבש. ובהרבה מקרים, אם הגוף אמור לחלות, זה יקרה באזור החסימה. כשנכיר בקשר הזה ונוכל לטפל ברגשות המאוחסנים בגוף, יתכן שנוכל לטפל באסטמה בקלות.

הגישה נוספת היא שאלרגיה (בהנחה שאסטמה היא סוג של אלרגיה) היא טראומה שהגוף חווה, וכשנטפל בטראומה, נוכל לטפל באסטמה.

כל מה שכתבתי לא סותר בשום צורה ואופן טיפול רפואי.

צביה רן
מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע"
http://www.heal-la.co.il