סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
לחם שיפון ופחות אינסולין ויש גם אזני המן
חוקרים מהולנד הראו שלחם שיפון לבן (עשוי מפנים הזרע) הוא טוב יותר לבריאות לעומת לחם חיטה לבן שהוסף לו הסובין של השיפון (ממעטפת הזרעים)
לחם דגנים מלא זה טוב יותר מלחם לבן אבל לא תמיד, תלוי מאיזה דגן.
חוקרים מהולנד הראו שלחם שיפון לבן (עשוי מפנים הזרע) הוא טוב יותר לבריאות לעומת לחם חיטה לבן שהוסף לו הסובין של השיפון (ממעטפת הזרעים).
החוקרים מצאו כי לחם השיפון הלבן טוב יותר לרמות הגלוקוז והאינסולין לעומת לחם חיטה והסובין של השיפון.
הניסוי נערך במסגרת הפרויקט האירופאי Healthgrain שנועד לבחון איך קמח מלא יעזור במניעת מחלות כמו סוכרת 2 או מחלות לב. להפתעת החוקרים נמצא ועדיין בלי לדעת מה הסיבה, שקמח השיפון הלבן מייטיב עם המצב הסוכרתי.
כרגע ההמלצה היא לאכול לחם שיפון שיכיל גם את פנים הזרע וגם את מעטפת הסובין שלו. החוקרים הראו שאכילת זרעי שיפון מבושלים לארוחת בוקר, הובילה ל- 16% פחות מזון בארוחת הצהריים, שיפון משביע יותר מחיטה.
מחקר מקביל שחקר את השפעת השיפון על עכברים, הראה שאכילת חיטה מלאה הובילה להשמנה יותר גדולה בהשוואה לאכילת שיפון מלא.
החוקרים מתכננים לחקור גם את השעורה שכן מצטברות עדויות גם להשפעה המייטיבה של השעורה.
ראו מרשם לאפיית לחם שיפון בבית. ויתרה מזאת גם מרשם לאזני המן לפורים מקמח שיפון.
ועוד, בהשוואת השפעת קמח מלא משיפון לקמח מלא מחיטה נמצא השיפון מייטיב יותר עם בריאות העכברים שבניסוי, הם רזו וגם חל שיפור קל ברגישות האינסולין.
Nutrition. 2010, 26(2), 230-239
וגם, סקר בדנמרק (עם כמעט 60000 בני 50-64 שנה) הראה קשר בין צריכת לחם שיפון (כמדד לתזונה בריאה) ובין ירידה בשעור התמותה ביחוד אצל הגברים.
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט
iscon
לשעורה יש תכונות מצויינות: א. מאזנת סוכרים
ב. ניקוי מעיים ורעלים מדרגה ראשונה.
בעקבות מחקרים וניסיון אישי כשהמעיים מפנים את הרעלים באופן יעיל חילוף החומרים בגוף משתפר וקל יותר לרזות או לשמור על המשקל, כמו כן (למי שנמצאת בקבוצת סיכון), מפחית סיכון ללקות בסרטן המעי הגס.
iscon
בקונדיטוריה מוכרים לחמים מיוחדים כאלה בכעשרים ש"ח או יותר לכיכר לחם.
ברשתות הסופרים יש לחמי שיפון טובים ולא יקרים.
כחמש שנים (או יותר) אני ניזונה מלחם שיפון מלא ללא שמרים (מחמצת).
בתחילה הייתי קונה את הלחם מתוצרת מאפית "לחם הארץ" ששמו המסחרי: לחם שאור, שיפון ללא שמרים.
בשנתיים האחרונות עברתי ללחם מ"מאפית שלום" ששמו המסחרי: לחם שיפון מלא ללא תוספת שמרים ( ובקטן מצויין על האריזה גם: "ללא תוספת סוכר, ללא כולסטרול"). הוא זול יותר מזה של "לחם הארץ".
מזמן שאני אוכלת לחם זה קל לי לשמור על איזון הסוכרים ועל המשקל.
מינרבה1
הורדתי את כמות מוצרי החלב, ויש שיפור...
ד"ר דינה ראלט PhD
אני כמדענית חינכו אותי לבחון הכל בפועל...אז כמוך אני מסכימה שצריך לנסות ולראות.
כך ניצלתי מהחלב שכפי הנראה הזיק לי הרבה שנים.
מינרבה1
קניתי לחם שיפון בחנות טבע, אכלתי פרוסה ורמת הסוכר קפצה...
קניתי לחם שיפון/שיבולת שועל בקונדיטוריה ומאומה לא השתנה.
אסור להתעצל, וצריך לגשת לקונדיטוריה....
מי שרוצה את הכתובת שיפנה אלי.
כבר סיפרתי, שיש להם עוגות/עוגיות בלי סוכר. מקמח מלא, משיפון, כאשר לא מתאפקים אוכלים קצת...
לי לפחות לא הזיק...לא העלה את רמת הסוכר.