אוסטאופורוזיס
מנהלי קהילה
לחם עם ויטמין D.
האם שמש היא המקור היחידי לויטמין D?
חסר בויטמין D הוא בעיה שכיחה. לפי נתונים מארצות הברית, מכול 10 אנשים ל-7 ישנה דרגה זו או אחרת של חסר בויטמין זה.
ויטמין D מאפשר ספיגה טוב של סידן מהמעיים. ויטמין D לא חשוב בשמירת בריאות העצם, ומשתתף בתהליכים רבים אחרים בגוף הקשורים לעמידות מפני זיהומים, משפר חוזק שרירים, מוריד סיכון לאלרגיות בילדים. חסר בויטמין D נמצא קשור לסיכון מוגבר לחלות בסרטנים שונים, סוכרת ואי-ספיקת לב.
מקורות ויטמין D במזון מצמצמים מאוד. יצור ויטמין D בגוף האדם מתרחש בעור, תחת קרני שמש. אך אנשים לא חשופים מספיק לשמש, כדי לייצר כמות טובה של ויטמין D. לכן אנשי מדע מחפשים דרכים אחרות כדי לספק את הויטמין החשוב לגופנו.
קבוצת חוקרים אמריקנים בדקה האם שימוש בלחם מבצק שמרים המכילים תוספת ויטמין D יכול ליות פיתרון לבעיה. השמרים מייצרים ויטמין D 2, שונה מעט מויטמין D3 הנמצא בגוף האדם. החוקים נתנו לחיות מעבדה את הלחם המכיל ויטמין D2, והוכיחו שהאפקט הביולוגי, לפחות בחיות מעבדה, היה זהה לזה של ויטמין D3. החוקרים מסכמים ששמרים המייצרים ויטמין D2 יכולים להיות מקור טוב וזמין לויטמין D.
www.physorg.com/news/2011-02-high-vitamin-d-bread-widespread-insufficiency.html