לחץ דם
מנהלי קהילה
לוואלסרטן השפעה מונעת על שבץ מוחי ותעוקת חזה
לוואלסרטן השפעה מונעת על שבץ מוחי ותעוקת חזה – מחקר Kyoto Heart.
בכנס החברה הקרדיולוגית האירופית (ESC) שהתקיים לאחרונה בשטוקהולם הוצגה תוצאה של עיבוד נוסף ממחקר Kyoto Heart Study.
במחקר זה נכללו 3,031 חולים יפניים עם יל"ד שאינו מאוזן וסיכון קרדיו-וסקולרי גבוה, שטופלו אקראית עם תוספת ואלסרטן או תרופות אחרות שלא ממשפחת ה–ARBs, וזאת במטרה לאזן את לחץ הדם מתחת ל – 140/90 ממ"כ.
בשתי זרועות המחקר לא נמצא הבדל מובהק ברקע הרפואי של הנחקרים ובמידת הורדת לחץ הדם. הוספת הוואלסרטן היתה יעילה יותר גם במניעה ראשונית (3.0% לעומת 6.7%) וגם במניעה שניונית (11.5% לעומת 18.1%) של שבץ מוחי ותעוקת חזה, כאשר מניעת שבץ מוחי כמניעה ראשונית ואירועי תעוקת חזה כמניעה שניונית היו מובהקים.
שילוב של ואלסרטן עם חוסמי תעלות סידן היה קשור בשיעור נמוך יותר של אירועים ראשוניים מאשר שילוב של non- ARBs עם חוסמי תעלות סידן ( 5.0% לעומת 9.8%). מניעת השבץ המוחי היתה בעיקר של אוטם מוחי ולא דמם (18 לעומת 36 אירועים).
הטיפול מבוסס-ואלסרטן היה יעיל בצורה מובהקת למניעת תעוקת חזה במאמץ ולא תעוקת חזה בלתי יציבה (1.1% לעומת 2.3% לא מובהק).
Matsubara H, Sawada T, Yamada H, et al. Effect of valsartan on cardiovascular outcomes in patients with high-risk hypertension: updated analyses of the Kyoto Heart Study. Presented in the ESC Congress 2010 Stockholm, Aug 28.8 – Sept 1.9.
הממצאים בעיבוד הנוכחי של מחקר זה מראים שהמניעה הראשונית כללה את סך אירועי אוטם שריר הלב, שבץ מוחי/TIA, החמרת אי ספיקת הלב, תעוקת חזה, דיסקציה של מפרצת בוותין, חסימה ברגליים, מעבר לדיאליזה או הכפלת רמת הקראטינין.
ניתן לייחס את התוצאות הטובות להוספת הוואלסרטן, היות ובשתי זרועות המחקר היתה דרגת סיכון CV בסיסית דומה, הורדת לחץ דם ברכיאלי דומה ותרופות דומות בבסיס. התוצאות הודגמו אמנם באוכלוסייה יפנית, אבל סביר להניח שהן תהיינה ישימות גם באוכלוסיות אחרות היות וחלק גדול מהם סובלים גם מיל"ד עם סיכון CV גבוה ובחלקם שיעור די ניכר מחולי יל"ד אינם מאוזנים.
מתוך אתר החברה הישראלית ליל"ד