מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותלהפעיל יד רובוטית בעזרת מחשבות בלבד

להפעיל יד רובוטית בעזרת מחשבות בלבד

ניסוי יבדוק טכנולוגיה חדשנית המאפשרת להפעיל זרוע רובוטית באמצעות כוח המחשבה בלבד


הניסוי הראשון בזרוע הרובוטית יערך בנפגעי חוט שדרה (צילום:Shutterstock)
הניסוי הראשון בזרוע הרובוטית יערך בנפגעי חוט שדרה (צילום:Shutterstock)

 

חוקרים מאוניברסיטת ג'ונס הופקינס ומאוניברסיטת פיטסבורג יחלו בקרוב בבדיקות זרוע תותבת רובוטית על חולים עם פגיעה בחוט השדרה, שבמוחם הושתלה אלקטרודה זעירה. 

 

"אות שיעבור מתא עצב במוח דרך האלקטרודה אל הזרוע יפורש במחשב הקיים בזרוע ויומר בתנועה" הסביר מנהל התוכנית, מייקל מקלוגלין בראיון ל- CNN.

 

משקלה של היד המודולרית זהה למשקל של זרוע טבעית. היד כוללת מיומנויות של איבר טבעי - תנועה של 22 מעלות ותנועה עצמאית של כל אחת מהאצבעות.

 

חיישני המגע של אצבעות כף היד יהיו מסוגלים להבדיל בין טקסטורות שונות וגם בין טמפרטורות. יחד עם זאת הבדיקות של יכולות אלו של הטכנולוגיה יחלו רק בשנה הבאה בבני אדם.

 

תוצאות חיוביות בניסוי יסייעו לאנשים קטועי גפיים, נפגעי חוט השדרה ובכלל לכל אלה שאיבדו את היכולת להשתמש בגפיים הטבעיות שלהם, לחיות חיים נורמליים ככל האפשר, למרות הפציעה הקשה או המחלה הנוירולוגית.

 

ערן-ברקוביץ
20/09/11 11:16