מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אירוע מוחי

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחיחדשותלא רק קומדין יכול לדלל דם במצבי פרפור עליות

לא רק קומדין יכול לדלל דם במצבי פרפור עליות

דביגטראן תכשיר חדש לדילול הדם בחולים עם פרפור עליות.


פרפור עליות (=פרוזדורים) מהווה הפרעת קצב לב שכיחה.

החשש העקרי בחולים הסובלים פרפור הינו משבץ מוח על רקע תסחיף ממקור לבבי.  קומדין הינו תכשיר נוגד קרישה הניתן באופן פומי  במטרה להפחית באופן  הסיכון לשבץ בקבוצת חולים זו.  הסיכון המשמעותי  הכרוך בשימוש בקומדין הינו דמם העלול לסכן את החולה. בעיה נוספת בשימוש בתכשיר הינה הצורך לנטר את פעילות התרופה באמצעות בדיקות INR רוטיניות.

לאחרונה פורסמו בירחון היוקרתי, הניו אנגלנד ג`ורנל אוף מדיסין, תוצאות מחקר עדכני שהשווה בין הטיפול בקומדין לתכשיר חדש בשם דביגטראן בקרב למעלה מ- 18000 חולים עם פרפור עליות. היעדר הצורך לנטר את פעילות התרופה בדם מהווה יתרון משמעותי של התכשיר החדש. לא נצפה הבדל בסיכון לשבץ מוח ואירועים תסחיפיים בין המטופלים בקומדין בערכי המטרה המקובלים לבין המטופלים בדביגטראן במינון יומי נמוך של  110 מ"ג, לעומת זאת פחות דימומים נצפו בקבוצת הדביגטראן ביחס לטיפול בקומדין. במינון יומי גבוה יותר של דביגטראן (150 מ"ג) נצפו פחות אירועים חסימתיים, בהשוואה לטיפול המקובל בקומדין אולם  עם שיעור דומה של דימומים.

 

N Engl J Med. 2009, 361(12), 1139-1151