מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
לאבות סיכון מופחת למות ממחלות לב
קשר בין פוריות לבריאות: לגברים שאין להם ילדים סיכון מוגבר למוות ממחלות לב וכלי דם בהשוואה לאבות
אתה אבא? הסבירות שלך למות ממחלות לב נמוכה יותר. כך לפחות עולה ממחקר חדש. חוקרים מאוניברסיטת סטנפורד מצאו כי הסיכון למוות ממחלות לב וכלי דם נמוך יותר ב- 17% באבות לילדים בהשוואה לגברים ללא ילדים. המחקר מעלה שאלות לגבי הקשר בין פוריות ובריאות.
עדויות חדשות מעלות את האפשרות שבעיות פוריות עשויות להוות חלון הצצה לבריאות של הגבר בעתיד. במחקר הנוכחי החוקרים ביקשו לבדוק אם כך הדבר עם מחלות לב.
המחקר שפורסם בכתב העת Human Reproduction עקב אחר יותר מ- 135,000 גברים במשך תקופה של 10 שנים. כולם היו בני 50 ומעלה וללא רקע של מחלות לב וכלי דם בתחילת המחקר. החוקרים לא בדקו אם הגברים רצו להיות אבות או לא, אבל הם כללו במחקר רק גברים נשואים או שהיו נשואים בעבר, והשתמשו בחוסר ילדים כסמן לאי-פוריות של הגבר. 92% מהגברים היו אבות לילד אחת לפחות. ל- 50% היו שלושה צאצאים או יותר. החוקרים עקבו אחר שיעורי תמותה מ- 70 גורמים שונים. כל זאת במטרה לקבוע אם מספר הילדים שיש לגבר קשור לבריאות שלו בטווח הארוך.
במהלך תקופת המחקר כ- 10% מהגברים מתו, ואחד מכל חמישה ממקרי המוות היה קשור למחלת לב. החוקרים נטרלו השפעתם של גורמים מתערבים כמו רמת ההכנסה, BMI וסוכרת, ומצאו כי בקרב משתתפים שלא היו להם ילדים, הסיכון למוות ממחלת לב היה גבוה ב- 17% מאשר באבות לילדים.
הסיכון למוות ממחלות לב וכלי דם הושפע גם ממספר הילדים. בהשוואה לגברים עם חמישה או יותר ילדים, לגברים עם ארבעה ילדים הסיכון למוות ממחלות לב היה גבוה ב- 6%, לאבות עם שלושה או שני ילדים הסיכון היה גבוה ב- 2%, לאבות עם ילד אחד הסיכון היה גבוה יותר ב- 11% ולגברים ללא ילדים ב- 21%.
עוד עלה מניתוח הנתונים כי בקרב גברים ללא ילדים היה סיכון מעט גבוה יותר למוות מכל סיבה שהיא, אבל העלייה הזאת כמעט לחלוטין מיוחסת למוות ממחלות לב.
החוקרים מציינים כי בעוד שהממצאים לא מראים שכאשר אין ילדים המצב גורם לבעיות לב בגברים, הם כן מעלים את האפשרות שאי-פוריות עשוי להיות סימן מקדים פוטנציאלי לבעיות לב עתידיות.
לדבריהם, עשויה להיות סיבה ביולוגית שמקשרת בין שני המצבים. יחד עם זאת, יכול גם להיות שהאבהות גורמת לגברים לטפל טוב יותר בעצמם.
הבעיה במחקר היא שלא היה ניתן לקבוע אם גברים שהשתתפו בו בחרו לא להיות אבות, או אם בחלק מהמקרים בעיות הפוריות היו של נשותיהם. למרות זאת החוקרים אומרים כי המחקר מעלה שאלות חשובות בתחום הקשר שבין פוריות לבריאות ארוכת טווח שדורשות ביצוע מחקרים נוספים.
לפרטים נוספים באתר אוניברסיטת סטנפורד
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה