מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותכשהמוח רעב הקינוח נראה הרבה יותר טוב

כשהמוח רעב הקינוח נראה הרבה יותר טוב

מחקר מצא שכאשר רמת הגלוקוז במוח יורדת, קשה יותר לעמוד בפני הפיתוי שבמזון עתיר קלוריות


מזונות עתירי קלוריות יותר מפתים כשרמת הגלוקוז יורדת (צילום: Shutterstock)
מזונות עתירי קלוריות יותר מפתים כשרמת הגלוקוז יורדת (צילום: Shutterstock)

 

כשהמוח רעב, הגלידה נראית מפתה יותר. כך מצא מחקר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Investigation. החוקרים מאוניברסיטאות ייל ודרום קליפורניה ביצעו סריקות הדמיה מוחיות שהראו כי כאשר רמות הגלוקוז יורדות, אזור במוח הידוע כמווסת רגשות ודחפים מאבד את היכולת להפחית השתוקקות למזון עשיר בקלוריות.

 

במהלך הניסוי החוקרים שינו את רמות הגלוקוז שניתן לנבדקים ישירות דרך הווריד ועקבו אחר רמת הגלוקוז בדמם. כל זאת בזמן שהראו לנבדקים תמונות של אוכל עתיר קלוריות, אוכל דל קלוריות ותמונות שאינן של מזון. בכל המצבים, החוקרים ביצעו סריקות מוח של הנבדקים באמצעות MRI פונקציונאלי (fMRI). 

 

הם מצאו שכאשר רמת הגלוקוז יורדת, איזור ההיפותלמוס במוח חש את השינוי. אזורים אחרים הקשורים עם פיצוי - האינסולה והסטריאטום - מופעלים ומגבירים את הרצון לאכול.

 

התגובה הבולטת ביותר להפחתה ברמות הגלוקוז נצפתה בקליפת המוח הקדם חזיתית. ברמות גלוקוז נמוכות נראה כי היא מאבדת מיכולתה לעצור את האותות הדחופים לאכילה שמיוצרים בסטריאטום.

 

איבוד יכולת זאת הייתה דרמטית במיוחד אצל שמנים, במיוחד בזמן שהתבוננו במזון עתיר קלוריות, כך שאין זה מפתיע שקשה להם לעמוד בפני אכילת יתר כשהם רעבים.

 

החוקרים מסבירים כי ממצאי המחקר מעלים את האפשרות שלאנשים שמנים עשויה להיות יכולת מוגבלת לבלום את הדחף לאוכל, במיוחד כאשר רמות הגלוקוז בדמם צונחות מתחת לרמות התקינות. נראה כי כדאי לאכול מזון בריא בזמן, ששומר על רמות הגלוקוז תקינות, ולא למנוע מהמוח את הדלק לו הוא זקוק, כדי להצליח לעמוד בפיתוי מול מאכלים עתירי קלוריות.

 

 

J Clin Invest. 2011, 121(10), 4161-4169

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט