מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
כמוניאוסטאופורוזיסחדשותכמה סידן נשים צריכות?

כמה סידן נשים צריכות?

מחקר: צריכת סידן גבוהה מההמלצה לא מפחיתה את הסיכון לשברים בשלב מאוחר יותר בחיים


צריכה של פחות מ- 700 מ''ג סידן ביום קשורה לסיכון מוגבר לשברים בהמשך החיים (צילום: panthermedia)
צריכה של פחות מ- 700 מ''ג סידן ביום קשורה לסיכון מוגבר לשברים בהמשך החיים (צילום: panthermedia)

 

חוקרים שוודים מאוניברסיטת Uppsala מצאו כי צריכה יומית של 750 מ"ג סידן- הכמות המומלצת בשוודיה- קשורה לסיכון הנמוך ביותר לשברים ואוסטיאופורוזיס בנשים בשנות ה- 50 לחייהן. צריכה של כמויות גדולות יותר מההמלצה לא השפיעה לטובה על הסיכון לשברים.

 

מזה זמן רב ידוע כי סידן חשוב מאוד למניעת אוסטיאופורוזיס ועצמות שבורות. אבל, הכמות המומלצת למניעה משתנה ממדינה למדינה. כך למשל, הכמות המומלצת היומית של סידן לנשים בשנות ה- 50 לחייהן היא 700 מ"ג בבריטניה, בעוד שבסקנדינביה היא עומדת על 800 מ"ג. בארצות הברית ההמלצה היא לצרוך 1,200 מ"ג סידן ביום החל מגיל 51. צריכת הסידן המומלצת שונה גם בקבוצות גיל שונות. כך למשל ילדים זקוקים לכמויות גדולות של סידן מכיוון שהשלד האנושי גדל בילדות. לאחר גיל ההתבגרות ועד גיל 50 נדרשות כמויות קטנות יותר של סידן. אבל, בגילאים מאוחרים יותר, העצמות מאבדות סידן, מה שמעלה את הסיכון לשברים ואוסטיאופורוזיס, בעיקר בנשים. לכן, החל מגיל 50 יש צורך להעלות שוב את צריכת הסידן.

 

המחקר החדש שפורסם בכתב העת היוקרתי British Medical Journal נערך בקרב כמעט 62,000 נשים שוודיות שנולדו בין 1914 ל- 1948. הנשים היו במעקב במשך 19 שנים, במהלכן הן מילאו שאלונים על התזונה שלהן ותוספי המזון שנטלו. במהלך תקופה זו, 24% מהנשים סבלו משבר ראשון – רבע מתוכן סבלו משבר בירך. 20% מהנשים פיתחו אוסטיאופורוזיס.

 

ניתוח הנתונים העלה כי צריכה של פחות מ- 700 מ"ג סידן ביום קשורה לסיכון מוגבר לשברים ואוסטיאופורוזיס. החוקרים מצאו כי הסיכון הנמוך ביותר לשבר היה כאשר הנשים צרכו 750 מ"ג סידן ליום. יחד עם זאת, הסיכון לשבר לא ירד אם הן צרכו כמויות גדולות יותר.

 

 

BMJ 2011;342:d1473 doi:10.1136/bmj.d1473

 

רוצים לדעת כמה סידן יש במזון שלכם? למחשבון סידן במזונות 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

ilana
20/02/24 17:09

שלום! מטופלת באוסתאופורוזיס ע״י פררוליה.. איזה מינון של סידן אמורפי מומלץ לקחת ליום?

מודה על המענה!