מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
כמוניאוסטאופורוזיסחדשותכמה ויטמין D צריך לקחת?

כמה ויטמין D צריך לקחת?

המלצות חדשות של מכון הרפואה מארצות הברית לגבי צריכת סידן וויטמין D.


צילום: אתר panthermedia
צילום: אתר panthermedia

אתמול פורסם סיכום של Institute of medicine (IOM) בארצות הברית המתייחס לטיפול בויטמין D.
ב-IOM עברו על יותר מ- 1000 מחקרים בנושא, וסיכמו שלא הוכח קשר נסיבתי בין רמות נמוכות של וויטמין D ומצבים בריאותיים שונים. במילים אחרות, יתכן ורמה נמוכה של ויטמין D מהווה סמן ולא סיבה למצבים אלו.
בהתבסס על כך החליטו החוקרים מ- IOM שמתן מינונים גבוהים של ויטמין D לא מוצדק, ומתן מינונים גבוהים של סידן וויטמין D אף יכול להיות מסוכן. מינונים גבוהים של סידן עלולים לגרום ליוצרות אבנים בדרכי השתן, ונטילת מינונים גבוהים של ויטמין D לאורך זמן עלולה לגרום לעליה ברמת הסידן בדם.

המינונים הגבוהים מוגדרים כ- 2000 מג סידן ליום ו-10000 או יותר יחידות בינלאומיות של ויטמין D ליום.

יחד עם זאת IOM מדגיש עילות מוכחת של תוספי סידן וויטמין D בטיפול באוסטיאופורוזיס ואוסטיאופתיה.

IOM ממליץ על צריכת סידן יומית כ- 500 מג לילדים בני שנה עד 3 שנים, כ- 800 מג לבני 4-8 שנים, כ- 1300 מג ליום- למתבגרים, כ- 800- למבוגרים, לנשים מעל גיל 50 ולאנשים מעל גיל 71 צריכת סידן יומית מומלצת היא 1000-1200 מג.

ועדת ה- IOM טוענת שרוב האנשים חשופים משפיק לשמש ושצריכת ויטמין D שלרוב המבוגרים לא עולה על 400-800 יחידות בינלאומיות ליום, כאשר המינון היומי המאקסי מלי הוא 4000 יחידות בינלאומיות ליום. רמת ויטמין D של 20 ng/ml היא מספק, לפי ה- IOM.

רבים מחוקים ורופאים לא מסכימים עם ההמלצות החדשות של ה- IOM. רוב החוקרים והרופאים העובדים בתחום של מטבוליזם העצם מתייחסים לרמת ויטמין D זו כלא מספקת, כי רמת ויטמין D של 30 ng/ml מטיבה לתהליכים בעצם.

הרלי היינס, פרופסור באוניברסיטת הרוורד, טוען שוועדת ה- IOM לא התייחסה לשינויים גיאוגרפיים לרמת ויטמין D, ושבבוסטון למשל וצפונה לו חשיפה לשמש בין אפריל לאוקטובר בהחלט נמוכה ולא מאפשרת יצור מספיק של ויטמין D. פרופסור חיינס מדגיש שמינונים המומלצים על ידי IOM יהיו לא מספיקם לחלק ממטופלים.

כולם מסכימים בכך שיהיה צורך במחקרים ודיונים נוספים בנושא.


www.medpagetoday.com/PrimaryCare/DietNutrition/23645

כנראה שרמות של 20 ננוגרם ל מיליליטר הן מספקות
ולכן רוב האנשים אינם חסרים בויטמין D. לשמנים יש בעיה מיוחדת וכדאי לטפל בה

נראה שלשמנים רמות ויטמין D זמינות נמוכות יותר ואולי כדאי שהם יהיו יותר בשמש.