מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותכלי חדש בתחום מחשבים לאנשים עם מוגבלות

כלי חדש בתחום מחשבים לאנשים עם מוגבלות

מחשב כף יד המאפשר לאנשים עם מוגבלויות לנווט בקלות במרכזי ערים


מכשיר לניווט מותאם לאנשים עם מוגבלויות (צילום:PanthrMedia)
מכשיר לניווט מותאם לאנשים עם מוגבלויות (צילום:PanthrMedia)

פרופסור מאוניברסיטת קינגסטון בדרום מעב לונדון פיתח מחשב כף יד שיכול לעזור לנכים וקשישים למצוא את דרכם במרכזי העיר.

 

נייג 'ל וולפורד, פרופסור ליישומי מערכות מידע גיאוגרפי, אומר שהמכשיר יאפשר לאנשים עם בעיות ניידות לעשות את דרכם ביתר קלות סביב מקום לא מוכר על ידי התרעה בפני סיכונים כמו מדרונות, מדרגות התלולות או חסימות פיזיות.

 

לאחר שנתיים של פיתוח, קיים כבר אב טיפוס של המכשיר ופרופ' וולפרד מקווה למשוך את התעניינותם של משקיעים בענף. במקום לעבוד כמו מכשיר ניווט לוויני אשר מכוון למיקום מסוים, הכלי החדש יספק סקירה של העיירה או העיר תוך הדגשת אזורים שעלולים לגרום קשיים למישהו עם מוגבלות, לאנשים מבוגרים או מי שירצה להימנע ברחובות קשיים לניווט. המכשיר יוכל גם לעזור למשתמשים למצוא שירותים ציבוריים או אזורי משחק לילדים.

 

מוצרים דומים שקיימים כיום בשוק בדרך כלל לא לוקחים בחשבון את מה שמקשה על אנשים עם מוגבלויות. "מישהו עם מוגבלות לא היה רוצה להיתקל במכשולים כמו מדרגות, מדרכות צרות או ריהוט רחוב - הם צריכים לדעת מה קורה מעבר לפינה", אומר פרופ' וולפרד.

 

מתוך-Kingston University
 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן