מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
בתאל בר
בתאל בר
היי. שמי בתאל וזה האני מאמין שלי: אורח חיים בריא משלב ליווי מקצועי ואישי יחד עם תמיכה רגשית ומותאמת לנפש לאדם. מעל 10 שנים של עשייה מספקת כאחות כירורגית בבית חולים שעדיין נמשכת, ראיתי לא מעט מטופלים שנזקקו בדיוק לזה. אז החלטתי לתת להם את זה במסגרת בקליניקה שלי בה אני מלווה מטופלים סוכרתיים במקצועיות ורגישות מרבית, לשינוי המיוחל שלהם. במקביל, אני מתמחה במכון אדלר בלימודי קוצ'ינג בשאיפה לתת ערך מוסף למטופלים שלי כמאמנת אישית לאורח חיים בריא. מזמינה אתכם לעקוב אחריי ולהתייעץ בכל נושא שיעלה ובראש וראשונה, מאחלת לכולנו הגשמה עצמית ובריאות איתנה! שלכם, בתאל
כמוניסוכרת סוג-2חדשותכלבים ובני האדם שלהם חולקים את הסיכון לסוכרת

כלבים ובני האדם שלהם חולקים את הסיכון לסוכרת

חוקרים מצאו כי קיים סיכון משותף לסוכרת בין כלבים ובעליהם, אך בקרב חתולים ובעליהם לא נמצא קשר שכזה. מה ההסבר?


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

כמו בני אדם, גם כלבים עשויים לסבול מסוכרת, וגורמי הסיכון להתפתחות המחלה כוללים השמנת יתר, חוסר פעילות גופנית וגיל מבוגר.

 

מחקרים בעבר הצביעו על קשר בין עודף משקל או השמנה בקרב בני אדם להשמנה בכלב שלהם, מה שמעלה את האפשרות שבני אדם וכלביהם חולקים התנהגויות בריאות מסוימות כגון רמות הפעילות הגופנית שהם מבצעים.

 

כעת ממצא זה מקבל חיזוק: חוקרים מאוניברסיטת אופסלה בשוודיה מצאו כי לבעלי כלבים שהכלב שלהם פיתח סוכרת סיכון מוגבר לפתח סוכרת סוג 2 בעצמם, בהשוואה לאנשים שהכלבים שלהם אינם סובלים מסוכרת.

 

הממצאים שפורסמו בגיליון חג המולד של כתב העת היוקרתי The BMJ מבוססים על נתונים של חברות ביטוח וטרינרי שהוצלבו עם נתונים ממערכת הבריאות ורישום התרופות בשוודיה. סך הכל נכללו במחקר 208,980 זוגות של כלבים ובעליהם ו-123,566 זוגות של חתולים ובעליהם, כאשר זוגות חיות המחמד ובעליהן היו במעקב במשך כשש שנים.

 

נמצא כי בהשוואה לבעלים של כלב ללא סוכרת, בעלות על כלב עם סוכרת נקשרה לעלייה של 38% בסיכון לפתח סוכרת סוג 2. גם כאשר החוקרים לקחו בחשבון בניתוח הנתונים מגוון של גורמים שהיו עלולים להתערב ולהשפיע על התוצאות – לרבות גיל, מין, אזור מגורים, מצב משפחתי, רמת ההשכלה וההכנסה של בני האדם וכן הגיל, המין והגזע של חית המחמד – הסיכון של אדם שחי עם כלב סוכרתי לפתח סוכרת נותר גבוה ועמד על 32% יותר בהשוואה לבעלים של כלב שאינו סוכרתי.

 

בחישוב הפוך, הסיכון לפתח סוכרת היה גבוה יותר ב-28% בכלבים שבעליהם מטופל בתרופות לסוכרת סוג 2, בהשוואה לכלבים עם בעלים שאינם מטופלים בתרופות לסוכרת, אם כי הסיכון היה פחות גבוה לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון בניתוח הנתונים את גיל הבעלים – ועמד על 11% סיכון מוגבר לפתח סוכרת לכלבים שבעליהם סוכרתיים.

 

הסברים אפשריים לממצאים עשויים לכלול התנהגויות אורח חיים משותפות בין כלבים ובעליהם שמשפיעות על הסיכון לסוכרת, כמו רמות פעילות גופנית והרגלי תזונה.

 

במחקר לא נמצא כל קשר בין סוכרת בחתולים לסוכרת בבעלי חתולים, מה שמחזק השערה זו, מאחר שבאופן כללי קיימת פחות התאמה בין רמת הפעילות של חתולים לרמת הפעילות של בעליהם בהשוואה להתאמה בין רמת הפעילות של כלבים ובעליהם.

 

למחקר מספר מגבלות ובראשן העובדה שמדובר במחקר תצפיתי וככזה הוא אינו יכול לקבוע את הגורם לקשר. צוות החוקרים גם לא יכול היה להעריך את הפעילות הגופנית והתזונה של הנבדקים כדי להבין אם אכן אלה הגורמים שמסבירים את הקשר. בנוסף, הממצאים מוגבלים לבעלי חיות מחמד עם האמצעים לרכוש ביטוח וטרינרי ושמקבלים טיפול תרופתי לסוכרת שלהם.

 

 

BMJ 2020; 371 doi: https://doi.org/10.1136/bmj.m4337 (Published 10 December 2020)