מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבמדריכיםכך מבצעים החייאה נכונה

כך מבצעים החייאה נכונה

גם אתם יכולים להציל חיים. כל אחד צריך לדעת איך מבצעים עיסוי לב לאדם שליבו הפסיק לפעום


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

אם אדם יתמוטט מולכם מה תעשו? יש עוברי אורח הנמנעים מלהגיש עזרה מכיוון שהם פשוט לא יודעים איך. אחרים נרתעים מפעולות כמו הנשמה מפה לפה של אדם זר. הנחיות שפרסם בשנת 2010 איגוד הלב האמריקאי קבעו סדר לפעולות המתבצעות בהחייאה, שכל עובר אורח יכול לעשות. אין כל צורך להצמיד שפתיים.

 

שלב 1 - אם האדם אינו נושם או אינו נושם כראוי, נסו לבדוק אם אתם יכולים להעיר אותו באמצעות דיבור ונגיעה.

 

שלב 2 - במידה והאדם לא מגיב התקשרו 101 למגן דוד אדום או בקשו ממישהו אחר לעשות כך.

 

שלב 3 - הפכו את האדם על גבו.

 

שלב 4 - התחילו בעיסוי חזה. העיסוי פועל כמו לב מלאכותי המזרים בגוף את הדם שנושא עמו חמצן, מה שמסייע להחזיק את המוח ואיברים נוספים בחיים. הניחו את החלק התחתון של כף היד במרכז החזה. לאחר מכן הניחו את כף היד השנייה על הראשונה, כשאצבעות שתי הידיים משולבות. יש ללחוץ על החזה 100 פעמים או יותר בדקה. כדי להגיע לקצב הנכון ניתן לזמזם בראש את השיר של להקת הבי ג'יז "נשארים בחיים" (Stayin' Alive) שמכיל 103 ביטים לדקה. עומק הלחיצה צריך להיות 5 ס"מ לפחות במבוגרים וילדים או 3.5 ס"מ בפעוטות.

 

שלב 5 – אם יש לכם הכשרה בהחייאה ניתן להתחיל לאחר העיסוי גם בפינוי דרכי אוויר ובהנשמה מפה לפה: שתי נשימות רגילות באורך שנייה אחת, 30 לחיצות על החזה ושוב לחזור לשתי נשימות וכך הלאה. אם אין לכם הכשרה בהחייאה, לפי ההנחיות החדשות לא מומלץ לבצע הנשמה, אלא להמשיך עם עיסוי החזה עד הגיעם של פרמדיקים או רופאים.

 

* ההנחיות רלוונטיות לכל גיל, פרט לתינוקות.

 

 

להנחיות איגוד הלב האמריקאי (2010)