מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
כך מבצעים החייאה נכונה
גם אתם יכולים להציל חיים. כל אחד צריך לדעת איך מבצעים עיסוי לב לאדם שליבו הפסיק לפעום
אם אדם יתמוטט מולכם מה תעשו? יש עוברי אורח הנמנעים מלהגיש עזרה מכיוון שהם פשוט לא יודעים איך. אחרים נרתעים מפעולות כמו הנשמה מפה לפה של אדם זר. הנחיות שפרסם בשנת 2010 איגוד הלב האמריקאי קבעו סדר לפעולות המתבצעות בהחייאה, שכל עובר אורח יכול לעשות. אין כל צורך להצמיד שפתיים.
שלב 1 - אם האדם אינו נושם או אינו נושם כראוי, נסו לבדוק אם אתם יכולים להעיר אותו באמצעות דיבור ונגיעה.
שלב 2 - במידה והאדם לא מגיב התקשרו 101 למגן דוד אדום או בקשו ממישהו אחר לעשות כך.
שלב 3 - הפכו את האדם על גבו.
שלב 4 - התחילו בעיסוי חזה. העיסוי פועל כמו לב מלאכותי המזרים בגוף את הדם שנושא עמו חמצן, מה שמסייע להחזיק את המוח ואיברים נוספים בחיים. הניחו את החלק התחתון של כף היד במרכז החזה. לאחר מכן הניחו את כף היד השנייה על הראשונה, כשאצבעות שתי הידיים משולבות. יש ללחוץ על החזה 100 פעמים או יותר בדקה. כדי להגיע לקצב הנכון ניתן לזמזם בראש את השיר של להקת הבי ג'יז "נשארים בחיים" (Stayin' Alive) שמכיל 103 ביטים לדקה. עומק הלחיצה צריך להיות 5 ס"מ לפחות במבוגרים וילדים או 3.5 ס"מ בפעוטות.
שלב 5 – אם יש לכם הכשרה בהחייאה ניתן להתחיל לאחר העיסוי גם בפינוי דרכי אוויר ובהנשמה מפה לפה: שתי נשימות רגילות באורך שנייה אחת, 30 לחיצות על החזה ושוב לחזור לשתי נשימות וכך הלאה. אם אין לכם הכשרה בהחייאה, לפי ההנחיות החדשות לא מומלץ לבצע הנשמה, אלא להמשיך עם עיסוי החזה עד הגיעם של פרמדיקים או רופאים.
* ההנחיות רלוונטיות לכל גיל, פרט לתינוקות.