מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותכיצד מזון מהיר מעודד התפתחות סוכרת?

כיצד מזון מהיר מעודד התפתחות סוכרת?

מזון מהיר עלול לעודד סוכרת באמצעות כך שהוא גורם לדלקתיות כמו זו שנגרמת מחשיפה לוירוסים ורעלים


מזונות שומניים עלולים לעודד סוכרת בגלל דלקתיות (צילום: panthermedia)
מזונות שומניים עלולים לעודד סוכרת בגלל דלקתיות (צילום: panthermedia)

 

מזונות שומניים עלולים לעורר סוכרת סוג 2 באמצעות כך שהם מחקים את הדלקתיות שלרוב נגרמת מחיידקים, וירוסים ורעלים. כך עולה ממחקר חדש של חוקרים מאוניברסיטת צפון קרולינה. 

 

החוקרים הצביעו על דלקתיות כמנגנון בגללו תזונה עתירת שומנים מובילה להתפתחות סוכרת. הם הגיעו למסקנה לאחר שחשפו תאי מערכת החיסון של עכברים הנקראים מקרופאגים לחומצה פלמיטית, חומצת שומן בלתי רוויה שנמצאת במזונות מעובדים רבים.

 

הם מצאו כי החומצה הפלמיטית גורמת לשחרור חלבונים שנקראים אינטרלוויקינים בתוך תאי מערכת החיסון, כפי שקורה בתהליכים דלקתיים בתגובה לרעלים או לוירוסים. האינטרלוויקין גורם לשינויים טרום-סוכרתיים בכבד ובתאי השריר.

 

בשלב השני של המחקר, בחנו החוקרים עכברים שהונדסו גנטית כך שהמערך הדלקתי הזה לא יהיה פעיל אצלם. בעכברים אלה המזון עתיר השומנים לא הוביל להתפתחות תסמיני סוכרת.

 

המחקר מראה שכדאי להפנות תשומת לב למניעת תהליכים דלקתיים כדי להישמר מסוכרת ובעיקר שמומלץ להימנע ממזון מהיר עד כמה שניתן.

 

ואיך גורמים לאנשים לצרוך כמה שפחות מזון מהיר ושומני? במחקר שפורסם לאחרונה חוקרים מאוניברסיטת אלברטה מצאו שכדי לגרום לאנשים להימנע מקניית מזון מהיר ושומני, תוויות אזהרה על המוצר הן אפקטיביות יותר מתוספת מס שמעלה את מחירם של מזונות כאלה.

 

החוקרים עקבו אחר כ- 400 אנשים שקנו במרכולים, ומצאו כי בקרב שמנים, העלאת המחיר לבדה לא מונעת מהם לשלוח יד אל המזון המהיר. תוויות האזהרה לעומת זאת, השפיעו על הצרכנים, גם על השמנים שביניהם, וגרמו להם לבחור מוצרים בריאים יותר.

 

 

Nature Immunology, DOI: 10.1038/ni.2022

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט