מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.

כוחו של המוח

גלי המוח באמצעות EEG לא פולשני מפוענחים מתמטית לתוך מידע על תנועות האדם (וידאו)


שליטה מהמוח
שליטה מהמוח

מחקר חדש, שפורסם ב-Journal of Neuroscience, טומן בחובו הבטחה עבור ממשק מוח-מחשב לא פולשני המאפשר שליטה מנטלית על מחשבים ותותבות.

 

שבץ מוחי, פגיעות בחוט השדרה, ניוון עצבים והפרעות כגון מחלת פרקינסון ומחלת ALS גורמים לנתק בין המוח לחלקי גוף אחרים. מדענים  מחפשים מזה זמן רב דרך לעקוף את העצבים שנפגעו על ידי חיבור המוח ישירות למכשיר, כמו יד רובוטית, באמצעות טכנולוגיית ממשק-מחשב. כעת, חוקרים הראו את היכולת להקליט אותות עצביים מחוץ לגולגולת ולפענח אותם למידע שיכול לשמש להנעת תותבת.

 

מאמצים קודמים המערבים טכנולוגיה זו דרשו הכנסת אלקטרודות ישירות לתוך המוח. השתלת האלקטרודות הייתה כרוכה בניתוח מסוכן שלא תמיד הבטיח כי האלקטרודות ישארו במקומן.

 

החלופה-הקלטת אותות עצביים במוח, מאתגרת בפני עצמה. "מזה זמן רב המחשבה הרווחת היא שאי אפשר לחלץ מידע על התנועה האנושית באמצעות electroencephalography או EEG", אומר מהנדס חשמל ונוירוביולוג חוזה קונטררס-וידאל. "בניסיון להקליט פעילות חשמלית של המוח מעל הקרקפת, הוא מוסיף, "אנשים הניחו כי האותות והמיגע שמועבר הם מוגבלים". מסתבר, כי אין זה המקרה. קונטררס-וידאל וצוותו מראים כי גלי המוח שנקלטים באמצעות EEG לא פולשני יכולים להיות מפוענחים מתמטית לתוך מידע משמעותי על מורכבות תנועות האדם. "המשמעות היא שאנחנו יכולים להשתמש בשיטה לא פולשנית לפיתוח דור הבא של מכונות ממשק מוח-מחשב," קונטררס-וידאל אומר. "זה יכול להרחיב במידה ניכרת את מגוון יישומים קליניים ושיקומיים."

 

במקום לעבור ניתוח מוח, המשתמש ילבש כובע  המכוסה באלקטרודות שמתעדות את האותות החשמליים. החיסרון היחיד הוא שימוש בג'ל על השיער/ראש לשיפור ההולכה. 

 

טרם ידוע אם מערכת כזאת תעבוד בחולים עם נזק עצבי ישן. המחקר מתחיל על חולים עם אירוע מוחי וקטועי גפיים.

 שליטה בתוך הבית על ידי מחשבות

 

)

 

בחירת מילים על ידי חשיבה

 

 

 

 

מתוך-Medical News Today

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן