מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותכדאי לאכול לאט

כדאי לאכול לאט

מחקר הוכיח כי קצב האכילה משפיע על תחושת השובע. כשאוכלים מהר, שבעים פחות


מחקר שנעשה ביוון הראה כי קצב האכילה משפיע על תחושת השובע. 17 מתנדבים בריאים, התבקשו לאכול 300 מ"ל גלידה בשני מצבים בזמנים שונים, האחד במשך 5 דקות והשני אותה כמות גלידה במשך 30 דקות. הורמוני המעי, גהרלין ופפטידי השובע נמדדו ובמקביל דווחו המשתתפים על תחושת השובע.


פפטידי השובע (peptide YY, glucagon-like peptide-1) הופרשו יותר כשהמשתתפים אכלו יותר לאט ותחושת השובע היתה יותר גדולה. לא היה הבדל ברמות הגהרלין.


נראה שכדאי לאכול לאט יותר כדי להדגיש את תגובת פפטידי השובע.
J Clin Endocrinol Metab published October 29, 2009
 

לאכול לאט יכול לפיכך לעזור אולי גם לחולי סוכרת שאצלם יש החלשות אפקט האינקרטין (רמות glucagon-like peptide-1).

 

 יש תרגיל קשב ידוע עם צימוק אחד...מעניין לנסות ולבדוק איך זה משפיע על מערכת השובע.

 

האם יכול להיות שהאפקט המשביע של לעיסת מסטיק גם הוא שייך למערך זה, האם לעיסה בלבד גם מפעילה את פפטידי השובע? 

 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

מבחינת בריאות הפה גרידא, ישנה עדיפות למשך קצר ביותר האפשרי של נוכחות פחמימות בחלל הפה. זאת בגלל שהאפקט הקריוגני (=יצירת עששת השיניים) של החומצה בחלל הפה היא מצטברת, וככל שנאפשר לחומצה משך זמן ארוך יותר בסביבת השיניים - היא תזיק יותר. אגב, לרוק בריא לוקח 20 עד 30 דקות  לנטרל את החומצה שגורמות הפחמימות בחלל הפה, ולכן ההמלצה היום, מבחינת בריאות השיניים, היא לרכז אכילת פחמימות ולא לפזר אותן על פני היום. פתרון אחר, שגם משתלב במה שנאמר למעלה הוא לעיסת מסטיק (ללא סוכר, כמובן) לאחר אכילת הפחמימות. לעיסת המסטיק מעודדת הפרשת רוק מסיבית וכך ניטרול החומצה מחלל הפה מהיר יותר.

מצד שני, מחקרים מצביעים על קשר אפידמיולוגי בין השמנה, רמות טריגליצרידים ורמת כולסטרול כללי וLDL ובין הימצאות וחומרת מחלת חניכיים - כך שגם זה שיקול...

תהיתי אם מעבר לאפקט האוראלי גם פפטידי השובע מושפעים מלעיסה...ולכן הצעתי לבחון את המסטיק. שאלתי את מחבר המחקר אם הוא בחן גם שמנים, הוא לא בחן, אבל הסכים איתי שקרוב לודאי אצלם לא יהיה אפקט כל כך בולט של לאכול לאט על השובע, שכן השובע אצלם בעייתי מלכתחילה.

לדעתי ניתן להפריד בין בין אכילה איטית המאפשרת לנו לקבל את המשוב מפפטידי השובע ולהכיר בכך שאנו שבעים, לבין הצורך האוראלי. הצורך האוראלי שיכול להביא להשמנה אינו נובע דווקא (או לפחות לא בכל המקרים) בשל תחושת רעב, אלא הרצון בנוכחות של משהו בפה שלנו (וזה לא הזמן לפרט את הסיבות) מכיוון שיש לכך השפעה מרגיעה. כנראה שלעיסת מסטיק עדיפה להרזייה, כי האלטרנטיבות של מילוי הצורך האוראלי במזון חדש כל פעם משמינה בהרבה, מן הסתאם. הרבה פסיכולוגים רואים גם בעישון מילוי הצורך האוראלי בדומה למסטיק. השאלה היא האם אני מכניס דברים לפה בשל תחושת רעב או בשל חרדה/ חוסר נעימות/ רצון להרגיש בטוח? היא שאלת מפתח (אחת מבין כמה) בניסין לטפל בשורש בעיית ההשמנה.

רונן-יחיאב
06/11/09 9:06

לדעתי, הן השמנה והן אכילה מהירה הם סימפטומים של אותו מצב...