דולב שואלת: איך מזהים כאשר כאב לב הוא למעשה התקף ומה עושים?
ד"ר רוברט קלמפנר משיב: לאוטם לבבי יש מספר מאפיינים המבדילים אותו במרבית המקרים מכאב ממקור אחר כמו לדוגמה ממקור של שריר או מערכת העיכול. לצערנו יש תחום אפור לא קטן שכאב "מרמה" ומקורו הלבבי מתגלה רק מאוחר יותר.
בקצרה , תעוקה במסגרת אירוע לבבי היא לרוב ממושכת (מעל 10 דקות ), מפושטת על פני בית החזה הקידמי (ולא דווקא השמאלי כמו שרבים בציבור סבורים) , היא אינה נקודתית או דוקרת ובמקרים רבים מלווה בזיעה קרה , קוצר נשימה , הקרנה של הכאב ללסת , גב עליון, כתף שמאל ויד שמאל. תחושת הכאב אותה מתארים מטופלים שעברו התקף לב שונה מאדם לאדם , יש המתארים שריפה בחזה אחרים מתארים לחץ / משקל גדול שיושב על החזה בעוד במטופלים אחרים ובמיוחד במבוגרים, סוכרתיים - התלונות עלולות להיות לא אופיניות ומסתכמות באי נוחות מפושטת, חולשה, בחילה ועד בלבול ואי שקט.
בדיקות עזר כמו רישום אק"ג יכולים לתומך באבחנה של אירוע לבבי אך ישנם מקרים של אוטם לבבי עם אק"ג תקין.
מה עושים ? כאשר יש תלונות חשודות מזמינים אמבולנס מיד ונבדקים בחדר מיון. כמובן שאין צורך להזמין אמבולנס על דקירות בחזה, מיחושים של שניות שחולפים. אם יש ספק לגבי התלונות יש לדווח לרופא משפחה שהוא מיומן באבחון של כאב תעוקתי לאומת כאב ממקור אחר ובמקרים שאין וודאות ואין מצב חרום ניתן להפנות לבדיקות לא פולשניות (אך אין להם מקום במקרים שקיים אירוע חריף וחשוד).
רק בריאות!
גם אתם רוצים לשאול על כאבים בלב? הכנסו לדיון בפורום