מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותכאבי גב – אקמול לא יעזור

כאבי גב – אקמול לא יעזור

מחקר גדול מצא כי תרופות ממשפחת הפרצטמול לא יעילות יותר מתרופות דמה להקלה על כאבי גב תחתון


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

פרצטמול אינו יעיל יותר מפלצבו (תרופת דמה) בזירוז החלמה מאפיזודות של כאב קשה בגב התחתון או בהקלה על הכאב. כך מצא מחקר קליני מבוקר גדול שממצאיו פורסמו היום (ה') בכתב העת היוקרתי The Lancet.

 

כ-80% מהאנשים בעולם המערבי יסבלו בשלב מסוים במהלך חייהם מכאב גב תחתון. כאבי גב תחתון מהווים את הסיבה השנייה בשכיחותה לפנייה לרופא בעולם המערבי (לאחר להצטננות) ואת הסיבה המובילה למוגבלות.

 

כיום קיימת המלצה לפיה הקו הראשון בטיפול בכאבי גב תחתון הוא פרצטמול. פרצטמול הוא חלק ממשפחת משככי הכאבים נוגדי דלקת שאינם סטרואידים (מלבד האקמול שאינו נוגד דלקת) והוא משמש להורדת חום וטיפול בכאב. בין התרופות המוכרות במשפחה: אקמול ודקסמול. ההמלצה מקובלת בכל העולם, למרות שלא התקבלו ראיות חזקות ממחקרים ליעילות התרופה לטיפול בכאבי גב תחתון.

 

כדי לבחון את יעילותו של הפרצטמול בטיפול בכאבי גב תחתון, חוקרים מאוניברסיטת סידני באוסטרליה חילקו באופן רנדומלי 1,652 אנשים עם כאב גב תחתון חמור מ-235 מרפאות בסידני לשלוש קבוצות. במשך ארבעה שבועות המטופלים בקבוצה אחת קיבלו פרצטמול במינונים קבועים (שלוש פעמים ביום), המטופלים בקבוצה השנייה קיבלו פרצטמול לפי הצורך (רק כשכואב. עד 4,000 מ"ג ליום) ובקבוצה השלישית קיבלו טיפול דמה. המטופלים, שקיבלו גם ייעוץ רפואי, היו במעקב במשך עד 3 חודשים.

 

כשהחוקרים בדקו את זמן ההחלמה, הם מצאו כי הפרטצמול לא השפיע עליו. בקבוצה שנטלה פרצטמול במינונים קבועים עברו בממוצע 17 ימים עד להחלמה וכך בדיוק היה גם בקבוצה שקיבלה פרצטמול רק כשעלה הצורך. בקבוצה שקיבלה פלצבו משך זמן ההחלמה הממוצע עמד על 16 ימים.

 

לפרצטמול גם לא הייתה השפעה על רמות הכאב בטווח הקצר, על מוגבלות, תפקוד, איכות השינה או איכות החיים. גם מספר המטופלים שדיווחו על תופעות לוואי היה דומה בשתי הקבוצות.

 

לא ברור מדוע פרצטמול שהוכח כיעיל לטיפול בסוגים רבים של כאבים - בהם כאבי ראש וכאבים לאחר ניתוח - אינו יעיל לטיפול בכאבי גב תחתון.

 

לדברי החוקרים, התוצאות מראות כי צריך לשקול מחדש את ההמלצה האוניברסלית לספק פרצטמול כקו טיפולי ראשון במקרה של כאבי גב תחתון. עם זאת, לא ניתן להתבסס על מחקר אחד כדי לעדכן המלצות רפואיות. כעת נדרשים מחקרים נוספים שיבחנו את הנושא.

 

מחר נוסף שפורסם החודש הטיל ספק בטיפול נפוץ אחר לכאבי גב. המחקר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מצא כי זריקות אפידורליות של סטרואידים הנמצאות בשימוש נרחב לטיפול בכאבי גב הנובעים מספיינל סטנוזיס (היצרות של תעלת השדרה), כרוכות בסיכון למטופלים, ללא הרבה תועלת.

 

פרצטמול: אפילו קצת יותר מדי זה מסוכן  

 

The Lancet, Early Online Publication, 24 July 2014

 

BENO1952
24/07/14 13:55

smileyמניסוי שערכתי על עצמי,,הממצאים במחקר אינם נכונים,,

פרצטמול מעכב אנזימים ומהיותו כזה הוא מקל על כאב ולא חשוב ממה הוא נובע.

אפילו כאב נוירופטי הוא מקל,,מעט אבל מקל,!! 

משום מה הפרצטמול אינו משווק בארץ אלא "בגירסאות" שונות כמו אקמול ודקסמול שהוזכרו כאן,,אבל יש עוד קבוצה של תרופות מבוססות פרצטמול כמו "הפרמול פלוס",,"דקסמול פלוס" ,,,

כמובן שכל הנושא התרופתי הוא ניסוי וטעייה ,,לחלק זה עוזר לאחרים לא,,לכן כל המחקרים הללו הם איך נאמר,,"לא מי יודע מה",,smiley

לגבי הזריקה כנ"ל,,ניסוי וטעייה,,smiley

אבל זה נחמד,,מישהו "חוקר",,smiley