מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותכאבים חמורים ברגליים עשויים עשויים לרמוז על דיכאון

כאבים חמורים ברגליים עשויים עשויים לרמוז על דיכאון

חוקרים אמריקאים מצאו כי חומרת הכאבים ברגליים עשויה להעיד על דיכאון ומעלה עד פי 4 את הסיכון לפתח תסמיני דיכאון


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

בשנים האחרונות גוברת המודעות לקשר שבין דיכאון לכאבים בגוף – קשר שהוא דו צדדי באופיו: ככל שהדיכאון מתעצם, כך גוברת תחושת הכאב, וככל שהכאבים גוברים – כך מתחזקת תחושת הדיכאון וגדל הסיכון לדיכאון קליני.

 

כעת מדווחים חוקרים אמריקאים כי זיהו סיכון ספציפי לדיכאון בעת התפתחות כאבים ברגליים – סיכון שתלוי בחומרת הכאבים: ככל שהכאב ברגליים חמור יותר, כך הסיכון לפתח דיכאון ולסבול מתסמיני דיכאון גבוה יותר.

 

החוקרים ממספר אוניברסיטאות ומרכזים רפואיים בארה"ב, לרבות הרווארד, בית ישראל דקונס ואוניברסיטת קליפורניה, וכן אוניברסיטת לה טרובה שבאוסטרליה, בחנו נבדקים מתוך מחקר רפואת כף הרגל של פרמינגהאם (Framingham Foot Study) - מחקר מעקב אמריקאי נרחב, ובמסגרתו מילאו 1,464 גברים ו-1,857 נשים בגיל 66 בממוצע שאלונים באשר לנוכחות כאבים ברגליים ועוצמתם וגם כאבים באזורי גוף נספים, וכמו כן נתבקשו למלא שאלון עצמי לבירור עוצמת תסמיני הדיכאון (הקרוי CES-D) ונאספו מהם מדדים רפואיים שונים.

 

עוצמת הכאב

 

ככלל, 19% מהגברים ו-29% מהנשים דיווחו על תסמיני דיכאון. כמו כן, 21% מהגברים ו-27% מהנשים דיווחו כל כאבים או נוקשות ברגליים לפחות ברגל אחת ברוב ימי השבוע. מבין הגברים, 8% דיווחו על כאבי רגליים בעוצמה נמוכה, 9% בעוצמה מתונה ו-3% בעוצמה גבוהה. מקרב הנשים, 11% דיווחו על כאבי רגליים בעוצמה נמוכה, 13% בעוצמה מתונה ו-6% בעוצמה גבוהה.

 

בהשוואה לנבדקים ללא כאבי רגליים, כאבים ברגליים העלו את הסיכון לתסמיני דיכאון ב-84% בקרב גברים וב-93% בקרב נשים, וזאת לאחר נטרול משתני גיל, מדד ההשמנה BMI וכאבים נוספים, עישון ופעילות גופנית – אשר עשויים להשפיע אף הם על הסיכון לכאבים ולדיכאון. כאבי רגליים בעוצמה גבוהה העלו פי 4 את הסיכון לתסמיני דיכאון בקרב גברים ופי 3 את הסיכון בקרב נשים.

 

בקרב נשים נמצא כי גם כאבי גב מעלים ב-49% את הסיכון לתסמיני דיכאון, והסיכון עלה גם ב-41% אצל נשים עם כאבים באזורים אחרים בגוף, לרבות במפרקים.

 

המחקר נתמך על ידי המכון הלאומי לדלקות מפרקים, מחלות שריר ושלד ועור, המכון הלאומי לזיקנה והמכון הלאומי ללב, ריאות ודם בארה"ב, וממצאיו מדווחים בגיליון נובמבר 2015 של כתב העת Arthritis Care & Research.

 

הגבלה בתנועה

 

החוקרים מציינים כי מהממצאים עולה שתסמיני דיכאון מועצמים ככל שמחריפים כאבי הרגליים, וייתכן כי לכאב ברגליים השפעה גדולה יותר על הבריאות מאשר כאבים הממוקדים באזורים אחרים בגוף – כמו למשל כאבי גב.

 

לטענת החוקרים, הממצא ולפיו קיים קשר בין כאבים ברגליים לתסמיני דיכאון גם לאחר נטרול נוכחותם של כאבים באזורים אחרים – מצביעה על כך שהמנגנון הקשור בדיכאון כולל גורם ספציפי הקשור לרגליים, מעבר לכאב בכללותו. החוקרים מעלים את הסברה כי כאבים ברגליים משפיעים על הגבלה בתנועתיות, וזו מובילה מצדה לעלייה בתסמיני דיכאון.

 

כאבי רגליים נחשבים לשכיחים באוכלוסייה, ולפי הערכות ממחקרים סובלים מהם כ-24% מהאוכלוסייה הבוגרת מעל גיל 45.

 

למחקר הנוכחי נלוות ראיות נוספות המצביעות על קשר בין כאבים לדיכאון ומצוקות נפשיות נוספות. כך, למשל, מטה אנליזה שפורסמה באוקטובר 2014 מצאה כי משככי כאבים ונוגדי דלקת הנמכרים ללא מרשם עשויים להשפיע לטובה על התגובה לנוגדי דיכאון. ביוני 2009 דיווחו חוקרים מגרמניה כי דיכאון וחרדה מגדילים את הסיכון לכאבים מוגברים בצוואר. ואילו חוקרים מדרום קוריאה הראו במארס 2011 כי דיכאון עלול להחמיר כאבים בקרב אנשים עם דלקות מפרקים, לכן אלו הסובלים מדלקת מפרקים ניוונית בברך זקוקים לעתים להערכה נפשית כדי לאבחן מבעוד מועד דיכאון ולהציע טיפול יעיל כנגדו, כדי להפחית מעוצמת מחלת הפרקים.

 

 

Arthritis Care & Research, doi: 10.1002/acr.22779