מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
ד''ר אורן טנא
ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק
ד
ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/
ד
ד"ר שרון פורת
רופאה מתמחה בפסיכיאטריה של המבוגר עוסקת באבחון דיכאון, חרדה OCD ומצבים טראומתיים. מתמחה בבריאות הנפש של האישה במעגל הפיריון.
כמונידיכאון וחרדהחדשותירידה בשיעור הדיכאון בגיל המבוגר

ירידה בשיעור הדיכאון בגיל המבוגר

מחקר מצא ירידה ברמות הדיכאון בקרב בני 60 + בארה"ב בעשור האחרון


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

אנשים בגיל מבוגר היוו מאז ומתמיד קבוצת סיכון ללקות בדיכאון. מחקרים הראו שבגיל הזה ישנה יותר התמודדות עם מות קרובים, בידוד חברתי, בעיות רפואיות ושינוי במצב הכלכלי, כל אלה מעלים את הסיכון לדיכאון. על כן תוצאות המחקר שנעשה על ידי מומחים מאוניברסיטת מישיגן בארצות הברית מפתיעות ומעודדות – הם מצאו ירידה משמעותית בסימנים לדיכאון בקרב בני 60+ במהלך העשור האחרון.


במסגרת המחקר בדקו החוקרים מדגם מייצג של בני 55+ מתוך מאגר לאומי בארה"ב. החוקרים עקבו אחר סימפטומים לדיכאון, כפי שהם עולים מהשאלון הדיכאון האפידמיולוגי DES8 לאורך עשור משנת 1998-2008. על פי השאלון ישנן שלוש רמות – 0 ללא סימנים, 4+ סימנים מוגברים, 6+ סימנים חמורים.

 

החוקרים מצאו כי שיעור המבוגרים שאינם לוקים מסימנים של דיכאון עלה באופן משמעותי (מ-40 ל-47%) כאשר העליה ניכרת בקרב בני 60 + לעומת אלו בגיל 55-59 שם דווקא נצפתה עליה בדיכאון.
בנוסף הייתה ירידה משמעותית בהעראות של סימני דיכאון מוגברים בכל קבוצות הגיל, כאשר הירידה הגדולה ביותר נצפתה בקבוצת הגיל של 80-84. רק בקבוצת הגיל 55-59 היתה עליה בסימני דיכאון למורים, בעוד שבשאר קבוצות הגיל לא היה שינוי בהעראות.


לדברי החוקרים הירידה בסימנים יכולה להצביע על שיפור בטיפול ובמניעה של דיכאון בקבוצות הסיכון הללו אך טענו כי יש לבצע מחקרים נוספים על מנת להבין האם זו אכן הסיבה.

 

“Trends in Depressive Symptom Burden Among Older Adults in the United States from 1998 to 2008,” Journal of General Internal Medicine, July 10, 2013, DOI:10.1007/s11606-013-2533-y.