השמנה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
ירידה במשקל לא באמת תעשה אותך מאושר
מחקר: לאנשים שמנים שירדו במשקל סיכון מוגבר לסבול ממצב רוח מדוכא בהשוואה לאלה שלא רזו
6 ק"ג פחות ותהיו מאושרים? מחקר מצא כי בעוד שירידה במשקל משפרת באופן משמעותי את הבריאות הגופנית, השפעותיה על הבריאות הנפשית אינן בהכרח חיוביות. נראה שדיאטה עשויה אפילו לגרום לתחושת דיכאון.
חוקרים מאוניברסיטת College London התבססו על מחקר שעקב אחר הזדקנות האוכלוסייה בבריטניה ונערך בקרב בני 50 ומעלה. במסגרת המחקר בוצעו הערכות של מצב רוח דיכאוני ותחושת רווחה אישית אצל הנחקרים ומשקלם תועד על ידי אחיות.
בניתוח הנתונים הנוכחי נכללו 1,979 אנשים עם עודף משקל או שמנים, ללא אבחנה של דיכאון קליני וללא מחלות קשות. 14% מתוכם איבדו לפחות 5% ממשקל הגוף ההתחלתי שלהם (ממוצע של 6.8 ק"ג לאדם) במהלך ארבע שנות מעקב.
באנשים שירדו במשקל היו שינויים משמעותיים בסמנים לבריאות פיזית כמו הפחתה בלחץ הדם ורמות השומנים בדם. עם זאת, אותם אנשים היו בעלי סבירות גבוהה יותר לדווח על מצב רוח מדוכא מאשר אלה שנותרו בטווח של 5% מהמשקל המקורי שלהם.
לפי הממצאים שפורסמו בכתב העת PLOS ONE, אנשים שירדו במשקל היו בעלי סבירות גבוהה ב-78% לדווח על מצב רוח מדוכא. כאשר החוקרים לקחו בחשבון בניתוח הנתונים גורמים כמו בעיות בריאות חמורות ואירועי חיים רציניים כמו גירושים ואבל - העלולים לגרום גם למצב רוח מדוכא וגם לירידה במשקל - הסיכון למצב רוח מדוכא היה גבוה ב-52% באנשים שירדו במשקל.
החוקרים לא בדקו מדוע ירידה במשקל קשורה לסיכון מוגבר למצב רוח מדוכא, אך הם מציינים כי עמידה בפיתויים הבלתי פוסקים של מזונות לא בריאים בחברה המודרנית גובה מחיר נפשי, מאחר והיא דורשת כוח רצון ניכר ועשויה לערב החמצת פעילויות מהנות מסוימות. כל אדם שאי פעם עשה דיאטה יכול להבין כיצד היא יכולה להשפיע על תחושת הרווחה האישית.
החוקרים מבהירים כי אין משמעות התוצאות שירידה במשקל בהכרח גורמת לדיכאון באופן ישיר, מאחר וירידה במשקל ודיכאון עשויים לחלוק גורמים משותפים שלא נלקחו בחשבון בניתוח הנתונים, ומצב רוח מדוכא עלול בפני עצמו להוביל לירידה במשקל. קשה לקבוע מה גרם למה, מאחר והחוקרים כלל לא בדקו כיצד הנחקרים ירדו במשקל ואם הם עשו זאת מבחירה. עם זאת, המחקר מראה לדבריהם שאי אפשר להניח כי הרזיה תשפר את מצב הרוח וגם מעלה שאלות לגבי ההשפעות הפסיכולוגיות של הרזיה.
חשוב לציין כי המחקר עקב אחר הנחקרים במשך 4 שנים בלבד. מצב הרוח עשוי להשתפר כאשר מגיעים למשקל המטרה והפוקוס עובר לשמירה על המשקל.
המחקר לא מהווה סיבה לוותר על הדיאטה. לירידה במשקל הטבות בריאותיות עצומות. אבל המחקר מזכיר כי אל לאנשים לצפות שהרזיה תשפר באופן מידי את כל האספקטים של חייהם. החוקרים קוראים לאנשים המנסים לרדת במשקל להיות מודעים לאתגרים ולא לחשוש לפנות לתמיכה.
PLOS One. Published online August 6 2014
ts77
מניסיון אישי. אני עשיתי ניתוח לקיצור קיבה לפני שנתיים וחצי ואני יכולה להגיד בביטחון שאני בן אדם הרבה יותר מאושר ממה שהייתי קודם!!!
רונה ג
טוב, לפי זה עדיף להשאר שמן וחולה אבל מאושא
doran5000
חיה ותן לחיות ....פגשנו בכמה אנשים שירדו במשקל והרבה ,והפכו לבלתי נסבלים לעצמם ולסובבים אותם.....טוב שאתם אמיצים ונבונים להודיע לצבור הנאמן והחכם של "כמוני".....ובכלל הגיע הזמן שאנשים יבינו שהם לא מושלמים ואפשר לחיות עם זה הרבה יותר טובאוהב אותכם יונתן
ברוך הלוי-סגל
http://babin.co.il/sr_project/archives/1213
nilly
שטויות
מניסיון אישי של הרזיה איטית ובריאה ובלי לחצים
ד"ר דינה ראלט PhD
ראו את המחקר החדש על האושר - זה לא מה שקורה שגורם אושר, אלא אם קורה משהוא יותר טוב ממה שציפינו לו http://www.sciencedaily.com/releases/2014/08/140804151413.htm