מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

כליות ודיאליזה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהחדשותירידה בחותמים על כרטיס "אדי" ב-2009

ירידה בחותמים על כרטיס "אדי" ב-2009

עיתון "הארץ" מדווח: ירידה בחותמים על כרטיס לתרומת איברים ועלייה בשיעור הממתינים להשתלות


כ-1,050 חולים בישראל ממתינים להשתלות איברים (צילום: אתר סטוק פוטוז)
כ-1,050 חולים בישראל ממתינים להשתלות איברים (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 

ב- 2009 נרשמה ירידה בחותמים על כרטיס אדי לתרומת איברים ובשנתיים האחרונות נרשמה עלייה בשיעור הממתינים להשתלות. כך פרסם בסוף השבוע כתב הבריאות של "הארץ", דן אבן.

 

בכתבה פורסמו ממצאיו הראשונים של מחקר שביצעו חוקרים מהאוניברסיטה העברית. מהמחקר עולה כי חוק ההשתלות שהתקבל לפני שנתיים, המאפשר תמורה כספית לתורמי איברים מן החי, אינו מעודד תרומות איברים. מאז שהחוק עבר לא נרשמה עלייה במספר השתלות האיברים ובשנה החולפת אף חלה ירידה של 32% בחתימות על כרטיס "אדי"- כרטיס תורם איברים. כמו כן, נרשמה בשנתיים האחרונות עלייה של כ-24% בשיעור הממתינים להשתלות.

 

בחודשים האחרונים החוקרים בחנו את העמדות בחברה כלפי תרומת איברים. ממצאי המחקר המבוססים על מדגם של 521 נבדקים בוגרים, מצביעים בין היתר על הבדלים בנכונות לתרום איברים בהתאם לאיבר ועל כך שנכונות לתרום איברים קטנה ככל שהאיבר מחזק יותר את תחושת העצמי.

 

מתן תמורה כספית לתורמי איברים אובחנה במחקר כבעלת משקל נמוך בהחלטה לתרום איברים. בדירוג בין 1 ל-5, הנכונות לתרום איברים הייתה תלויה בעיקר במצב הבריאותי של התורם (4.4 נקודות), המחסור באיברים והיות התרומה מצילת חיים (4.1), מצבו הבריאותי של הנתרם (4), קירבה משפחתית לנתרם (3.9) וקדימות בקבלת איברים לתורם (3.7). קבלת פיצוי כספי לתרומה הוזכרה במקום נמוך בדירוג (2.4).

 

על פי הנתונים שפורסמו ב"הארץ" כ-1,050 חולים בישראל ממתינים להשתלות איברים. הזמן הממוצע לקבלת איבר להשתלה הוא 4.3 שנים לכליה, 2.2 שנים לכבד ושבעה חודשים לריאה או לב. כל הניסיונות לעודד השתלות איברים בשנים האחרונות לא הביאו לשיפור בתורי ההמתנה. במקביל, מספר החותמים על כרטיסי "אדי" ב-2009 היה 45,162, ירידה של 32% בהשוואה לשנה קודמת. כיום חתומים על הכרטיס כעשירית מהאוכלוסייה הבוגרת בישראל.

 

המרכז הלאומי להשתלות מסר בתגובה כי "שיעור המשפחות המסכימות לתרום את איברי יקיריהן בעלייה, וחצה בשנה שעברה את ה-50%. בשנים האחרונות מוסרים חסמים בחברה הישראלית, ועולה מספר החתומים על כרטיס תורם איברים. במרכז מבוצעות פעולות מגוונות לעודד חתימה על כרטיס תורם, לרבות ברשתות חברתיות באינטרנט".

 

 

לכתבה המלאה באתר "הארץ" 

 

לחתימה על כרטיס אדי לתרומת איברים

 

ערכה: אלה הר-נוי