מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותילדים עם דימוי גוף ירוד בסיכון גבוה יותר לדיכאון

ילדים עם דימוי גוף ירוד בסיכון גבוה יותר לדיכאון

חוקרים מבריטניה מצאו קשר בין דימוי גוף שלילי של ילדים לעלייה בנטייה לפתח דיכאון לקראת גיל ההתבגרות. מה אפשר לעשות?


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

בשנים האחרונות מדווח על עלייה בשיעור המתבגרים שמתמודדים עם תסמיני דיכאון. מחקרים מסוימים רומזים כי אחת הסיבות לכך היא בגידול בהיקף תופעת ההשמנה בגילי הילדות – על רקע הרגלי תזונה לקויים שמאפיינים מדינות מערביות, ולאחרונה גם מדינות עולם שלישי, ואורח חיים יושבני שמלווה במיעוט פעילות גופנית.

 

מחקר מבריטניה מזהה עתה קשר ברור בין עודף משקל בגילי הילדות לדימוי גוף ירוד ולנטייה מוגברת להתמודדות עם תסמיני דיכאון בגיל ההתבגרות. ואילו דיכאון כשלעצמו מוביל להזנחה בהיבטים תזונתיים – ועלול להחמיר את הנטייה של מתבגרים לצבור משקל עודף עוד יותר. האם יש דרך לעצור את מעגל הקסמים?

 

שרשרת של השפעות

 

החוקרים מהיוניברסיטי קולג' בלונדון ביקשו לבחון מה השפעתו של דימוי גוף ירוד על הקשר בין השמנה בילדות להתפתחות דיכאון בגילי הנעורים. המחקר כלל 13,135 נבדקים שנולדו בין ספטמבר 2000 לינואר 2002, כחלק ממחקר מעקב נרחב אחר ילדים שנולדו בבריטניה סביב המילניום החדש (Millennium Cohort Study).

 

כמחצית מהנבדקים היו ממין זכר (50.4%) וכ-16% השתייכו לקבוצות מיעוט אתניות. עם השנים, הנבדקים עוברים מעקבים רפואיים ופסיכולוגים תקופתיים.

 

הניתוח מצא כי עלייה במדד ההשמנה BMI שהעידה על נטייה למשקל עודף בגיל 7 הייתה קשורה בנטייה מוגברת לדימוי גוף ירוד בגיל 11, ובהמשך לעלייה בסיכון להופעת תסמיני דיכאון בגיל 14. הסיכון לשרשרת ההשפעות שנחשפה במחקר היה גבוה פי 2 בקרב ילדות בהשוואה לילדים. חישוב סטטיסטי העלה כי דימוי גוף ירוד הסביר 43% מהקשר שנצפה בין מדד ההשמנה לבין הדיכאון אצל הנערות שהשתתפו במחקר.

 

המחקר נתמך על ידי קרן Wellcome, המכון הלאומי הבריטי לחקר הבריאות והטיפול (NIHCR) והמועצה הבריטית למחקרים כלכליים וחברתיים, וממצאיו מדווחים בגיליון ינואר 2024 של כתב העת Lancet Psychiatry.

 

בעיית ההשמנה בילדות

 

החוקרים מציינים כי הממצאים מחדדים את החשיבות בפיתוח תוכניות התערבות להתמודדות עם השמנה בילדות והפחתת התופעה של דימוי גוף ירוד של ילדים – כדי למנוע דיכאון בגיל ההתבגרות, שעשויות להיות לו השפעות משמעותיות על הבריאות הפיזית והנפשית לשנים ארוכות. לטענת החוקרים, התערבויות להפחתת משקל עודף בילדות צריכות להתבצע בזהירות רבה, כדי למנוע פגיעה בדימוי הגוף, וכך עליהן להתמקד בגורמים סביבתיים שעשויים להשפיע על המשקל ופחות להתמקד בילד עצמו.

 

בראיון לתקשורת עם פרסום הממצאים אמרה ראש צוות החוקרים ד"ר פרנצ'סקה סולמי (Solmi), כי "דיכאון הפך לנפוץ יותר בקרב צעירים, כמו גם עודף משקל, ודימוי גוף שלילי. מצאנו ראיות חזקות לכך שחוסר שביעות רצון מהמראה החיצוני קשור לעלייה בתסמיני דיכאון שנים לאחר מכן. הממצאים שלנו מצביעים על כך שכל מאמץ להפחית משקל בילדות צריך לקחת בחשבון את ההשפעות האפשריות שלו על בריאות הנפש, כך שנוכל להימנע מסטיגמות על משקל, ובמקום זאת לתמוך בבריאות הנפשית וברווחה של ילדים".

 

ממצאי המחקר נשמעים על רקע עדויות מתחזקות בשנים האחרונות לעלייה בהיקף הילדים שמתמודדים עם משקל עודף, בין השאר בעקבות חיבור למסכים, תזוזה מועטה ואי הקפדה על תזונה בריאה, בין השאר גם בבית הספר. מגפת הקורונה אף החמירה את הבעיה. בעבודה נרחבת שבוצעה בישראל בקופת חולים כללית זוהתה עלייה מדאיגה בהיקפי ההשמנה בתקופת הקורונה אצל ילדים קטנים – בעיקר בגילי שנתיים עד שש. לפי הנתונים שנאספו, לפני המגפה 13.2% מהילדים והמתבגרים שנכללו במחקר היו עם עודף משקל ו-10.5% היו עם השמנת יתר, ואילו לפי מדידות בתקופת מגפת הקורונה – 13.3% מהילדים ומתבגרים כבר תועדו עם עודף משקל ו-12.3% עם השמנת יתר.

 

Lancet Psychiatry, doi: 10.1016/S2215-0366(23)00365-6