מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר אמור משה שי
ד״ר אמור משה שי
רופא בכיר במערך למחלות ריאה - מרכז רפואי רבין אני רופא מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה, ופועל כחלק מצוות המכון למחלות ריאה במרכז הרפואי רבין – בלינסון. תחומי ההתמחות שלי כוללים אבחון וטיפול בסרטן הריאה, מחלות חסימתיות של דרכי הנשימה, מחלות של רקמת הריאה ויתר לחץ דם ריאתי. אני שואף לשלב בין ידע רפואי מתקדם לבין גישה אישית ומקצועית, במטרה להעניק למטופלים את הטיפול המיטבי.
כמונינשימהחדשותילדים בכורים סובלים יותר מאלרגיות

ילדים בכורים סובלים יותר מאלרגיות

מחקר: סדר הלידה משפיע על הסיכון לאלרגיות. לילדים בכורים סיכון מוגבר לסבול מאלרגיות מסוימות


ילדים בכורים סובלים יותר מקדחת השחת (צילום: panthermedia)
ילדים בכורים סובלים יותר מקדחת השחת (צילום: panthermedia)

 

האביב הגיע ועמו האלרגיות. כעת מחקר חדש מראה כי ייתכן וילדים שנולדו ראשונים במשפחה יסבלו יותר. חוקרים יפנים מצאו כי ילדים בכורים הם בעלי סבירות גבוהה יותר לפתח סוגים מסוימים של אלרגיות מאשר אחיותיהם ואחיהם הצעירים.

 

אלרגיה או בשמה העברי "רגשת", היא מצב בו מערכת החיסון של האדם מגיבה ביתר רגישות לגורמים סביבתיים.

 

במסגרת המחקר הורים ליותר מ- 13,000 ילדים בני 7-15 ביפן, נשאלו על שכיחות אלרגיות מסוימות בילדיהם.

 

החוקרים שהציגו את ממצאיהם בכנס השנתי של האקדמיה האמריקנית לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה מצאו כי שכיחות סוגים מסוימים של אלרגיות ירדה ככל שהילד נולד מאוחר יותר בסדר הלידה.

 

סדר הלידה השפיע על שכיחות קדחת השחת- אחת האלרגיות הנפוצות ביותר, וזו שהופכת את תקופת האביב לקשה בשביל אנשים רבים. האלרגיה גורמת לאנשים להגיב בדמעת, נזלת מימית וגרד לפריחת האביב. סדר הלידה השפיע גם על שכיחות אלרגיות שגורמות לדלקות בעיניים ועל אלרגיות למזון.

 

כך לדוגמא, ל- 4% מהילדים הבכורים הייתה אלרגיה מסויימת למזון, בהשוואה ל- 3.5% בקרב ילדים שנולדו שניים ו- 2.6% מהילדים שנולדו שלישיים.

 

החוקרים לא מצאו הבדל משמעותי בשכיחות של אסתמה ודרמטיטיס אטופית ("אסתמה של העור") לפי סדר הלידה. הם מציינים כי נדרשים מחקרים נוספים על מנת ללמוד עוד על האופן בו סדר הלידה משפיע על הסיכון לאלרגיה.

 

 

לפרטים נוספים באתר האקדמיה האמריקנית לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה