מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
בתאל בר
בתאל בר
היי. שמי בתאל וזה האני מאמין שלי: אורח חיים בריא משלב ליווי מקצועי ואישי יחד עם תמיכה רגשית ומותאמת לנפש לאדם. מעל 10 שנים של עשייה מספקת כאחות כירורגית בבית חולים שעדיין נמשכת, ראיתי לא מעט מטופלים שנזקקו בדיוק לזה. אז החלטתי לתת להם את זה במסגרת בקליניקה שלי בה אני מלווה מטופלים סוכרתיים במקצועיות ורגישות מרבית, לשינוי המיוחל שלהם. במקביל, אני מתמחה במכון אדלר בלימודי קוצ'ינג בשאיפה לתת ערך מוסף למטופלים שלי כמאמנת אישית לאורח חיים בריא. מזמינה אתכם לעקוב אחריי ולהתייעץ בכל נושא שיעלה ובראש וראשונה, מאחלת לכולנו הגשמה עצמית ובריאות איתנה! שלכם, בתאל
כמוניסוכרת סוג-2חדשותיותר משליש מחולי הסוכרת אינם מאוזנים

יותר משליש מחולי הסוכרת אינם מאוזנים

דו"ח: רק 63% מהסוכרתיים מאוזנים. רק 68% מהנשים עוברות ממוגרפיה ו-54% עוברים בדיקות לגילוי סרטן המעי


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

האם אנחנו דואגים לבריאותנו? נראה שממש לא מספיק. דו"ח מדדי האיכות לרפואת קהילה לשנים 2010-2012 שהופק על-ידי התוכנית הלאומית למדדי איכות בישראל וקופות החולים, מראה כי יש הרבה מקום לשיפור. 

 

בדיקות לגילוי מוקדם של סרטן 

 

סרטן השד הינה המחלה הממארת השכיחה ביותר בקרב נשים בישראל. לגילוי מוקדם של המחלה עשויה להיות השפעה גדולה על תוצאותיה. למרות זאת, שיעור הביצוע של בדיקות ממוגרפיה לגילוי מוקדם של סרטן השד באוכלוסיית היעד - נשים בנות 51-74 - עמד על 68.4% בלבד.

 

כשמדובר בבדיקות לגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס, המצב רע עוד יותר. סרטן המעי הגס הינו השני בשכיחות ותמותה מבין הגידולים הממאירים בישראל ומדי שנה מתגלים כ-3,400 מקרים חדשים. סרטן המעי מקורו בדרך כלל בגידול שפיר (פוליפ) אשר מתפתח ומתקדם באופן איטי במשך שנים לגידול ממאיר. ההישרדות של חולי סרטן המעי הגס קשורה לשלב המחלה בעת גילויה, כאשר גידול המאובחן בשלבים הראשונים ניתן לריפוי מלא.

 

למרות זאת, שיעור הביצוע של בדיקה לגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס (אנשים שעברו לפחות בדיקה אחת של דם סמוי בצואה בשנה האחרונה או ביצעו קולונוסקופיה ב-8 השנים האחרונות) בקרב בני 50-74 היה 54% בלבד.

 

השמנה וסוכרת  

 

בישראל, על פי סקרי הבריאות הלאומיים, השכיחות של חולי הסוכרת באוכלוסייה הבוגרת נעה בין 7.8 ל-8.8 אחוז. במידה וימשכו מגמות גידול האוכלוסייה והעליה בהיארעות הסוכרת בישראל, מעריכים כי בשנת 2030 יהיו בארץ 1,200,000 חולי סוכרת.

 

נראה כי רוב חולי הסוכרת מקפידים על ביצוע בדיקות המוגלובין מסוכרר. המוגלובין מסוכרר (המוגלובין A1c) הוא מדד המעיד על ממוצע רמות הסוכר בשלושת החודשים האחרונים ולכן מהווה מדד טוב לשליטה בסוכרת. 

 

הדו"ח בדק את שיעור החולים המאוזנים – כאלה שהתוצאה האחרונה של בדיקת ההמוגלובין המסוכרר שלהם נמוכה או שווה ל-8% בקרב חולים בני 75 ומעלה או עם ותק מחלה העולה על 10 שנים ונמוכה או שווה ל-7% בקרב שאר חולי הסוכרת. בשנת 2012 שיעור חולי הסוכרת המאוזנים עמד על 63% בלבד. נשים היו מאוזנות יותר מגברים (60.7% גברים מאוזנים בהשוואה ל-65.4% נשים מאוזנות). שיעור הסוכרתיים עם המוגלובין מסוכרר גבוה מ-9% עמד על 12.5%.

 

בנוסף, למרות שעיוורון על רקע סוכרתי הוא אחד מסיבוכי הסוכרת, בשנת 2012 רק כ-77% מחולי הסוכרת עברו בדיקת עיניים בתדירות הנדרשת (לחולים עם משך מחלה של מעל 10 שנים תדירות הבדיקה המומלצת הינה פעם בשנה ובחולים עם ותק מחלה קצר יותר פעם בשנתיים). 

 

החדשות הטובות הן בתחום המעקב אחר ההשמנה – בשנים האחרונות יש עליה מרשימה בתיעוד מרכיבי ה-BMI (הגובה והמשקל). בקרב בני 20-64 בשנת 2010 היה תיעוד BMI אצל כ-79% מהאנשים וב-2012 היה תיעוד כזה אצל 86.5%.