מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותיותר מדי חלבון ושומן בתזונה יכולים להוביל לעמידות לאינסולין אצל השמנים

יותר מדי חלבון ושומן בתזונה יכולים להוביל לעמידות לאינסולין אצל השמנים

הפעלת החלבון mTOR האחראי לבקרה של גדילת התא קשורה עם עמידות לאינסולין


במחקר שנערך בארה"ב נמצא כי כמות גבוהה של חלבונים מסוימים בגוף (עם שרשראות מסועפות של חומצות אמינו) הקיימת אצל אנשים שמנים, מביאה לעמידות לאינסולין. מציאתם של חומרים האחראים לפירוק החלבונים יחד עם אותם חלבונים מעידה על עומס יתר של החלבונים על מערכת חילוף החומרים בגוף. על מנת לבדוק את הנושא, האכילו החוקרים קבוצות של חולדות בתזונות שונות: תזונה רגילה, תזונה גבוהה בשומן ותזונה גבוהה בשומן עם תוספת החלבונים. התוצאות הראו כי החולדות עם התזונה הגבוהה בשומן ותוספת החלבונים וכן החולדות עם התזונה הגבוהה בשומן בלבד קיבלו את אותה עמידות לאינסולין למרות שהאחרונות עלו במשקל הרבה יותר מהחולדות שקיבלו גם חלבונים וגם שומנים בתזונה. על מנת לוודא כי החלבונים והשומנים יחד הם אלו שגרמו לעמידות לאינסולין ולא השומנים בלבד או החלבונים בלבד, הוסיפו החוקרים שתי קבוצות נוספות של חולדות: אחת עם תזונה של שומנים בכמות שתואמת את צריכת השומנים של הקבוצה עם השומנים והחלבונים יחד והשנייה עם תזונה רגילה ותוספת חלבונים. שתי הקבוצות האחרונות לא הראו כל עמידות לאינסולין. נראה כי החלבונים גורמים לעמידות לאינסולין רק כשהם באים יחד עם רמה גבוהה של שומן כמו אצל אנשים שמנים. החלבונים אחראים להפעלה של החלבון mTOR האחראי לבקרה של גדילת התא והזנתו. בניסוי נוסף בו נתנו לחולדות רפמיצין החוסם את החלבון mTOR, פסקה העמידות לאינסולין, וכך אכן הוכחה תרומתם של החלבונים לעמידות לאינסולין.
Cell Metab. 2009, 9(4), 311-326

 

ועוד מחקר המראה קשר בין רמות חלבון גבוהות בתזונה וסיכוי מוגבר לסוכרת.

 Diabetes Care, 2010,  33(1), 43-48

 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט