השמנה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
יותר חלבון – פחות נשנושים
נחקרים ש- 15% מהתזונה שלהם הורכבה מחלבון היו פחות רעבים ואכלו פחות חטיפים
בין אם זה מגיע מביצים, מעוף, מסויה או מגבינות - תזונה עשירה בחלבון תשביע יותר ותביא לכך שתנשנשו פחות חטיפים. חוקרים מאוניברסיטת סידני באוסטרליה מצאו כי תזונה שמכילה 15% חלבון מסייעת למניעת השמנה.
במסגרת המחקר שפורסם בכתב העת PLoS ONE, נבחנה בתנאי מעבדה התנהגותם של 22 גברים ונשים במשקל בריא, שהיו תחת 3 סוגי תזונה. בשלושת המצבים התזונה הייתה דומה מאוד, פרט לאחוז החלבון שהיא הכילה– 10%, 15% או 25%. כל משתתף הקפיד על כל אחד ממשטרי התזונה במשך 4 ימים. תחת כל תזונה, המשתתפים יכלו לאכול חטיפים ככל שרצו.
כשהמשתתפים היו תחת תזונה שהכילה 10% חלבון, הם דיווחו שהיו יותר רעבים שעתיים אחרי ארוחת הבוקר, לעומת הימים בהם אכלו תזונה שהכילה יותר חלבון. בנוסף, תחת התזונה שהכילה 10% חלבון, המשתתפים אכלו בארבעת הימים 12% יותר קלוריות לעומת הימים בהם אכלו תזונה עשירה יותר בחלבון - קלוריות שמקורן בעיקר בחטיפים שנושנשו בין הארוחות.
יחד עם זאת, המחקר הזה, כמו מחקרים אחרים, הראה כי כשמדובר בחלבון, כמה שיותר זה לא בהכרח יותר טוב – החוקרים לא מצאו הבדל בצריכת הקלוריות של הנחקרים כשהתזונה הכילה 15% או 25% חלבון.
בשלב הבא החוקרים מתכננים לערוך מחקר עם מספר גדול יותר של משתתפים, כדי לבדוק אם לאור העובדה שרמת השרירים גבוהה יותר אצל הגברים, יש הבדל בין גברים ונשים בהתנהלות עם החלבון בתזונה.
היחס האידיאלי בין חלבון, פחמימות ושומן בתזונה, מעסיק לא מעט חוקרים. לאחרונה פורסם מחקר שמצא כי התזונה הטובה ביותר, לפחות מבחינת הגנים שלנו, מבוססת על שליש חלבונים, שליש פחמימות ושליש שומנים.
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט
ענתושי
נו, הרי ידוע שפחמימות מעלות את הרצון לאכול ולכן באם יש לנו ארוחה שמורכבת מפחמימות וחלבונים מומלץ לאכול את מנת הפחמימות ראשונה ואת מנת החלבונים לאכול בסוף