לחץ דם
מנהלי קהילה
יוגורט עשוי להפחית לחץ דם
מחקר מצא כי בקרב אנשים שאוכלים יוגורט באופן קבוע, השכיחות של יתר לחץ דם נמוכה יותר בהשוואה לאחרים
לאנשים שאוכלים כמות יוגורט השווה לפחות למנת יוגורט כל 3 ימים, הסבירות לפתח יתר לחץ דם נמוכה בשליש בהשוואה לאלה שלא אוכלים יוגורט בכלל. כך מצאו חוקרים מאוניברסיטת בוסטון.
המחקר נערך בקרב 2,197 מבוגרים שלא היה להם לחץ דם גבוה בתחילת המחקר. במהלך תקופת המחקר שנמשכה 15 שנים, המשתתפים ענו על שאלוני תזונה בשלוש פעמים שונות והחוקרים עקבו אחר לחץ הדם שלהם.
במהלך תקופת המעקב, לחצי הדם עלו ו-913 מהמשתתפים פיתחו יתר לחץ דם. החוקרים מצאו שאלה שצרכו הרבה יוגורט - ש-2% בממוצע מצריכת הקלוריות היומית שלהם הגיעו מיוגורט (1/3 עד 1/2 מנת יוגורט יומית) – היו בעלי סיכון נמוך יותר לפתח יתר לחץ דם.
לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון בניתוח הנתונים גורמי אורח חיים אחרים, השמנה, גורמים דמוגרפיים ושימוש בתרופות להפחתת כולסטרול, נמצא כי בהשוואה לאלה שלא אוכלים יוגורט, הסיכון של אלה שצרכו כמויות גדולות של יוגורט לפתח יתר לחץ דם היה נמוך ב-31%.
גם לחץ הדם הסיסטולי (הערך הגבוה בקריאת לחץ הדם) עלה קצת פחות בקבוצה שאכלה הרבה יוגורט מאשר בקרב אנשים שלא אוכלים יוגורט.
החוקרים שפרסמו את ממצאיהם בכנס לחקר לחץ דם של איגוד הלב האמריקאי, הסבירו כי היוגורט הוא מוצר חלב דל שומן המלא ברכיבים תזונתיים בריאים. מצאי המחקר מאוששים את התפקיד הידוע של מוצרי חלב דל שומן בהפחתת לחץ הדם.
מומחים מציינים כי כאשר מדובר על הוספת מזון בריא לתזונה, כדאי לחשוב על מה המזון הזה יחליף, ולא רק להוסיף אותו לתזונה הקיימת, כדי לשמור על משקל תקין.
merican Heart Association’s High Blood Pressure Research 2012 Scientific Sessions; Abstract 188
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה